Ajakirjaniku vana lindistus tõestas, et Michael Jordan valetas oma dokumentaalsarjas

Postimees Sport
Copy
Michael Jordan palliga.
Michael Jordan palliga. Foto: JOHN SWART/AP

Paljude silmis aegade parimale korvpallurile Michael Jordanile ja Chicago Bullsi 1997/98 hooajale keskendunud dokumentaalsari «The Last Dance» on küll läbi, kuid kütab endiselt kirgi. Ühe teemana käsitleti teoses 1992. aasta Barcelona olümpiat, kus jäi USA koondisest välja maailma tugevaima liiga NBA üks paremaid mängujuhte Isiah Thomas.

Thomas tuli 1989. ja 1990. aastal Detroit Pistonsiga NBA tšempioniks ning mõlemal korral alistati teel meistritiitlini Jordan ja Bulls. Kui 1991. aastal lülitas Bulls Pistonsi konkurentsist, ei surunud neist viimaste mängijad seeria neljandas ehk viimases kohtumises võitjate kätt.

Klubide vihavaen oli sama ilmselge kui Thomase ja Jordani rivaliteet. Barcelona olümpiaks pani USA kokku hirmkõva koosseisu, mis võitis kindlalt kulla ja teenis nime Dream Team (ingl k unistuste meeskond).

Pärast «The Last Dance'i» kõikide osade linastumist tuli ajakirjanik Jack McCallum välja vana lindistusega, kus Jordan meenutas vestlust USA koondise ühe toonase ninamehe Rod Thorniga.

«Rod, ma ei mängi, kui Thomas on meeskonnas,» ütles Jordan McCallumile 2011. aastal tehtud intervjuus. «The Last Dance'is» eitas Jordan, nagu oleks tema Thomase väljajäämise osas rolli mänginud.

Lindistusest selgub, et Thorni sõnul ei soovinud Pistonsi legendiga koos pallida ka korvialune jõud Charles Barkley. Thomase sõnul on ta tänaseni pettunud, et teda ei kutsutud unelmate meeskonda.

«The Last Dance» osutus küll meeletult populaarseks, kuid on teeninud ka kamaluga kriitikat. Näiteks pole sarjaga põrmugi rahul Jordani endine tiimikaaslane Horace Grant, väidetavalt on pahane ka Scottie Pippen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles