Märgiline Sardiinia ehk Kuidas Tänak-Järveoja lõpetasid eestlaste peaaegu 13 aastat kestnud võidupõua

Henry Lääne
Copy
Traditsiooni kohaselt hüppavad Sardiinia ralli võitjad Alghero linna jahisadamas Vahemere vette. 2017. aastal oli kord Martin Järveoja (vasakul) ja Ott Tänaku käes.
Traditsiooni kohaselt hüppavad Sardiinia ralli võitjad Alghero linna jahisadamas Vahemere vette. 2017. aastal oli kord Martin Järveoja (vasakul) ja Ott Tänaku käes. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Sardiinia rallil on Ott Tänaku karjääris märgiline roll. 2012. aastal jõudis ta seal esimest korda WRC-autoga poodiumile, seitse aastat hiljem täitus saarlasel Itaalia saarel 100 starti MM-sarjas. Kahe verstaposti vahele jääb aga see kõige olulisem saavutus Sardiinias: täna kolm aastat tagasi võitis M-Spordi Fordi roolinud eestlane seal oma esimese MM-etapi.

Nii nagu Markko Märtin, teab ka Tänak suurepäraselt, et enne esimest MM-võitu pole südamevalust pääsu. Aasta enne igavesti ajalukku minevat Sardiinia etappi koges praegune Hyundai roolikeeraja kohutavat ebaõnne.

2016. aasta Poola ralli oli juba sisuliselt Tänaku oma. Enne kahte viimast kiiruskatset edestas ta Andreas Mikkelseni 18,6 sekundiga, mida oli ainult sõiduga võimatu tagasi teha. Eelviimasel kiiruskatsel läks aga eestlasel rehv katki, mis langetas ta norralase selja taha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles