Pirita linnaosa vanem: jalgpallihalli võiks korraks panna pausile

Postimees Sport
Copy
Tõnis Liinat.
Tõnis Liinat. Foto: Pirita linnaosavalitsus

Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat leiab, et Maarjamäele jalgpalli sisehalli rajamisse tuleb suhtuda rahulikult kõiki pooli kuulates ja kompromisse otsides.

«Küsimus, kas Maarjamäele kommunismiohvrite memoriaali lähedale sobib jalgpalli sisehall, on läinud tuliseks ja emotsionaalseks, mistõttu oleks paslik teha väike paus ja jätkata arutelu, kui kõik pooled on valmis otsima kompromisse. Praegu läheb protsess rohkem protestide esitamise vaimus, selle asemel et otsida võimalikke lahendusi,» sõnas Liinat.

Justiitsminister Raivo Aeg esitas palve riigihalduse minister Jaak Aabile, et Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) võtaks tagasi nõusoleku Maarjamäele jalgpalli sisehalli ehitamise suhtes. Peamiseks argumendiks toob Aeg vahetut lähedust kommunismiohvrite memoriaaliga.

«Mõistlik oleks sõnastada, millised on võimalused, et need kaks erinevat ehitist siiski võiksid üksteise läheduses olla. Kas arvestatud on kõiki tänapäevaseid lahendusi nagu sedavõrd lihtne asi nagu täiendava kõrghaljastuse rajamine? Tundub, et pigem ei ole kõiki kaasaegseid lahendusi kaalutud ning juhtideeks on saanud, et «ei sobi, leidke muu koht»,» selgitas Liinat.

«Hea tahte ja kompromissivalmiduse korral on ilmselt võimalik leida kõigile pooltele sobiv lahendus, aga selleks on prõmmimise asemel vaja teha koostööd. Ehk nagu ütles Tallinna abilinnapea Andrei Novikov, et linnapoolne huvi on tagada linnaruumiliselt sobiv lahendus ja selle osas menetleb linn omaniku tahet nii, et see oleks tasakaalustatult tagatud,» märkis Liinat ja lisas, et kõigepealt tuleks teha väike paus, et üle saada lapselikust jonnist, ja seejärel keerata uus lehekülg ning võtta kurss koostööle ja kompromisside otsimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles