Riik toetab võimalikku MM-rallit vähemalt 980 000 euroga (1)

Carl-Robert Puhm
Copy
Kolmapäevase info põhjal saavad põrinafännid Lõuna-Eesti rallile Ott Tänakule kaasa elama minna.
Kolmapäevase info põhjal saavad põrinafännid Lõuna-Eesti rallile Ott Tänakule kaasa elama minna. Foto: Sander Ilvest

Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn ütles, et Eesti võimalikul autoralli MM-etapil on riigieelarvest võimalik kasutada 980 000 eurot, mis oli antud Rally Estonia toetuseks.

Pürn lisas, et MM-ralli puhul võib jutuks tulla ka täiendav riigipoolne rahastus. «Lõplik summa selgub, kui asjad on konkreetsemad ja lepingud allkirjastatud. Täna pole see teada.»

Asekantsleri sõnul on kultuuriministeerium Rally Estonia projekti alati vaadanud pikema perspektiiviga. Ta usub, et tänavu hea võistluse korraldamine loob eeldused ka järgnevatel aastatel MM-sarja jõudmiseks.

Rally Estonia korraldajad ja Eesti Autospordi Liit andsid veidi enam kui poolteist tundi tagasi teada, et on sõjakirve maha matnud ning ühendanud jõud. Lõppeesmärgiks on meie koduõuele tuua MM-etapp ning Rally Estonia pealiku Urmo Aava teatel on Eestile säärane pakkumine ka tehtud. 

Täna selgus, et uusi etappe vajav MM-sari on samasuguse ettepaneku teinud ka Belgia Ypres' rallile. Eile tuli uudis, et ühenduses ollakse Lätiga. Lõplikke uudiseid oodatakse sel reedel, mil koguneb Rahvusvahelise autoliidu FIA nõukogu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles