Rally DirtFishi saatus on lahtine, otsustavaks võib saada FIA otsus Eesti WRC-ralli osas

Carl-Robert Puhm
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Hyundai ralliautos.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Hyundai ralliautos. Foto: Andre Lavadinho via www.imago-images.de/imago images/PanoramiC

Tänane uudis, et Rally Estoniale on pakutud sel aastal korraldada autoralli MM-etappi, tekitab küsimuse, mis saab 7.-8. augustini kavas olevast Rally DirtFishist?

29. mail teatati, et Eesti Autospordi Liidu (EAL) korraldatavale rahvusvahelisele rallile on õla alla pannud valitsev maailmameister Ott Tänak ja võistluse nimisponsoriks saab eestlase suurtoetaja DirtFish, kes omab nii ralliportaali kui ka firmat, mis tegeleb näiteks rallikooliga.

Tänak lubas võistlusest osa võtta ning veidi hiljem selgus, et lisaks saarlasele asub Lõuna-Eestis kihutama ka tema meeskonnakaaslane Thierry Neuville. Mõlema maailma tipu sõiduvahendiks pidi olema Hyundai i20 WRC.

EALi tegevjuht Janis Kaal nõustus äsja Postimehega vesteldes, et enne kui pole Rahvusvahelise autoliidu FIA otsust, kas Rally Estoniast saab MM-etapp või mitte, on Rally DirtFishi saatus lahtine. Otsus võib tulla juba sel reedel, mil koguneb FIA nõukogu.

«Ärme rutta praegu sündmustest ette. Vaatame asjadele otsa siis, kui on selgus majas. Juhin tähelepanu, et räägime praegu MM-etapi Eestisse toomisest,» ütles Kaal. «Kui see peaks õnnestuma, saame kõikidele teistele asjadele peale vaadata. Millal ja mis teedel üks asi toimub ning kas see võimaldab teisel rallil planeeritud kujul toimuda või mitte, on järgmine faas.»

Autoralli MM-sari vajab uusi etappe, kuna koroonaviiruse tõttu on paljud seni kalendris olnud võistlused välja pudenenud. On teada, et MM-etapi osas peetakse lisaks Eestile kõnelusi ka Läti ja Belgiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles