Jüri Ratas: annan kõik selleks, et Eestis toimuks tänavu WRC-ralli (6)

Henry Lääne
Copy
Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas.
Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Eesti Vabariigi peaminister Jüri Ratas vastas täna Facebooki otseülekande vahendusel lugejate küsimustele. Mõistagi tuli teemaks tänane uudis, et Rally Estonia korraldajatele pakuti võimalust korraldada sel aastal autoralli MM-etapp.

«Mina luban omalt poolt anda kõik selleks, et see siin toimuks,» ütles Ratas. «See tähendab muidugi suuremat maksumaksja tuge. Kui mullu oli riigi tugi suurusjärgus üks miljon eurot (980 000 eurot - H. L.), siis julgen arvata, et tänavu on vaja umbes 2-2,5 miljonit. Minu meelest väärib ralli seda!

Loodan, et näeme tänavu Eestis WRC-autosid ja hoian sellele pöialt. See eeldab, et ka rallikogukonnas pannakse vaidlused maha ja töötatakse ühe asja nimel. See on väga vajalik, seda enam, et meil on valitsev maailmameister Ott Tänak. Korraldajad on öelnud, et telepilt jõuab väga paljudesse riikidesse ja umbes 150 miljoni inimeseni. See reklaamib meie kaunist Lõuna-Eestist. Usun, et MM-ralli toimub.»

Kultuuriministeeriumi spordi asekantsler Tarvi Pürn kostis Postimehele, et riik toetab võimalikku MM-rallit vähemalt 980 000 euroga. Lisaraha võib tulla, kui saab selgeks, kas võistlus kuulub MM-kalendrisse või mitte.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles