Poliitik: WRC-etapi korraldusõigus maksab tavaliselt kaks kuni viis miljonit eurot. Praegu saab seda 450 000 euro või vähemaga

Postimees Sport
Copy
Viimastel aastatel on Liepajas sõidetud autoralli EM-etappi.
Viimastel aastatel on Liepajas sõidetud autoralli EM-etappi. Foto: @World / Red Bull Content Pool

Lätis toimuv Liepaja ralli on ühenduses autoralli MM-sarjaga, et korraldada tänavu üks etapp. Homme hommikul kohtuvad meie lõunanaabrite parlamendisaadikud, et arutada võistluste võimalikku organiseerimist.

Ühise laua taha istuvad parlamendi spordi-, hariduse-, kultuuri- ja teaduskomisjonid. Komitee esimees Sandis Riekstinš rääkis, et tavaliselt on MM-etapi korraldusõiguse saamiseks vaja välja käia kaks kuni viis miljonit eurot, kuid Lätil on võimalus litsents endale saada 450 000 euro või isegi veidi vähemaga.

«Kui peaksime maksma miljon eurot, poleks ma nõus seda toetama,» ütles Riekstinš. Poliitiku sõnul oleks MM-etapi võõrustamine imeliseks võimaluseks turundada Lätit ja edendada turismi.

Küll märkis Riekstinš, et praegu pole teada, kust võiks vajaminev summa tulla, sest haridus- ja teadusministeeriumil pole võimalust sellist raha välja käia.

Lisaks Liepaja rallile on MM-sarja korraldajad ühendust võtnud eestlaste Rally Estonia ja belglaste Ypres' ralliga. MM-sarja edasine võistluskalender peaks selguma sel reedel, kui toimub Rahvusvahelise autoliidu FIA kongress.

Senisel hooajal on sõidetud vaid kolm etappi. Pärast Monte Carlo, Rootsi ja Mehhiko võistlusi juhib MM-sarja üldarvestust Sebastien Ogier. Kuuekordne maailmameister edestab Elfyn Evansit kaheksa ja Thierry Neuville'i 20 punktiga. Valitsev tšempion Ott Tänak jääb maha 24 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles