Autoralli MM-sarja juhid survestavad meeskondi

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Mehhiko MM-rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Mehhiko MM-rallil. Foto: ALFREDO ESTRELLA/AFP/Scanpix

Rahvusvaheline autoliit (FIA) teatas eile, et paika said tuleva hooaja autoralli MM-sarja üheksa etappi. Käivad aga jutud, et neile võib lisanduda üks kuni kolm võistlust.

Pole saladus, et ulatuslik koroonapandeemia vajutas pitseri kõigile tiimidele. Majanduslik kahju on pikaajaline ning ulatub kindlasti ka tulevasse hooaega. Seega on võistkondade soov, et etappe toimuks varasemast vähem.

Autosporti andmetel tahaks kaks meeskonda järgmisel aastal pidada kümme võistlust. WRC promootor näeb kalendris aga 12 rallit, avaldades osalejate veidi survet. Väidetavalt võivad sarja juhid pakkuda ka kompromissi ehk 11 võidukihutamist. 

Mõlemal osapoolel on selged argumendid. Lisaks rahalisele kahjule kahanes tiimide ettevalmistusaeg hübriidtehnoloogiale üleminekuks (2022). WRC aga kaotab tänavu ära jäänud rallide tõttu suuri summasid, mida oleks võimalik tuleval aastal osaliselt tagasi teenida. 

Eilse seisuga on tuleval aastal kindlasti kavas: Monte Carlo, Rootsi, Portugal, Sardiinia, Keenia, Soome, Hispaania, Austraalia ja Jaapani etapid. Täna teatas Walesi alaliit, et ka nemad mahuvad tõenäoliselt järgmise hooaja kalendrisse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles