Viru rallile annab värvi ka Hyundai masin, roolis eestlane

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Suve alguses testis Hyundai i20 R5 masinat Lõuna-Eesti teedel ka Ott Tänak, kes plaanis startida Rally DirtFishil.
Suve alguses testis Hyundai i20 R5 masinat Lõuna-Eesti teedel ka Ott Tänak, kes plaanis startida Rally DirtFishil. Foto: Henri Rump

Eesti rallimees Roland Poom saab ka peagi taas kihutamisnälga kustutama hakata. Nimelt kavatseb ta startida Viru rallil. 

«Esimene ralli pärast pikka pausi pole enam kaugel. Mul on hea meel teada anda, et see Hyundai i20 R5 elukas on minu istumise all eesootaval Viru Rallil,» kirjutas Poom ühismeedias. 

Mullu JWRC-sarjas kahel korral poodiumile jõudnud Poom tänavu ühestli konkreetses sarjas kaasa ei tee, vaid ta lootis kasutada tänavust hooaega kui kohanemisaastat R5 masinaga harjumiseks. Rootsis õnnestus tal mõned kilomeetrid ka vöö vahele saada, kuid kolmandal katsel tehtud avarii nurjas pikema plaani. 

Viru rallil pole tal istumise all aga mitte harjumuspärane Ford Fiesta R5, vaid hoopis RedGrey tiimi Hyundai i20 R5 masin. RedGrey tiim, mille omanikud on Ott Tänak ja Markko Märtin, teostab nendele masinatele hooldust ka MM-sarjas.

Postimees uuris juuni alguses nii Poomilt kui ka Ken Tornilt, mida tulevik neile toob.

Eesti Autospordiliidu rallikomitee pole võimaliku MM-etapi tõttu EMV kalendrit veel ära kinnitatud. Esialgsete plaanide kohaselt toimub tänavu vähemalt neli etappi. Viru ralli esialgselks kuupäevaks on 4. juuli. 

Praeguse seisuga on EMV 1. klassi ennast üles andud kolm ekipaaži. Georg Gross-Raigo Mõlder tuleksid starti Ford Fiesta WRC-ga, neile pakuksid konkurentsi Roland Murakas-Kalle Adler (Ford Fiesta) ja Egon-Kaur-Silver Simm (Ford Fiesta). 

Registreerunute nimekirjaga saab tutvust teha EALi kodulehel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles