Neuville sõidab Rootsi võistluskogemust hankima

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: AFP/SCANPIX

Hyundai rallimeeskond andis jaanilaupäeval teada, et Ott Tänak ja Thierry Neuville stardivad 31. juulist 2. augustini kihutataval Rally di Albal. Belglane saab aga võistluskogemust hankida varemgi. 

Nimelt võtab Neuville osa 2.-5. juulil Rootsis Höljes toimuvast rallikrossi «All Star» maagilisest nädalavahetusest. Belglane kihutab seal LifeLive Nordic värvides krosskardiga ning tema tiimikaaslaseks on näiteks valitsev rallikrossi maailmameister Timmy Hansen.  

«Olen väga õnnelik, et mul õnnestub sellel kuulsal rallikrossi rajal startida ja niivõrd heast võistlusnädalavahetusest osa saada,» sõnas eelmisel nädalal Soome teedel WRC-masinat testinud belglane oma rallikrossi debüüdi eel. «Mul õnnestus eelmisel aastal seda sarja veidi jälgida ja see tundus väga põnev. Seega ootan põnevusega sellest osa võtmist.»

Neuville ja Hansen istuvad mõlemad belglase firma LifeLive'i arendatud TN5 krosskardis ja neile pakuvad konkurentsi 38 masinat. 

«Meie [ettevõtte] jaoks on see suur debüüt. Oleme teadlikud, et tegemist on väga tõsise väljakutsega, sest meil tuleb olla kohe kiire. Tahamegi rajal aru saada, mida on vaja masina juures veel parandada ja millele arendusel keskenduda. Tavaliselt kihutavad kõik selles sarjas sama margiga, kuid tahaksime väga seda tulevikus muuta,» sõnas belglane. 

Lisaks Neuville'ile ja Hansenile istub Höljesis erinevates klassides autorooli veel mitmeid legendaarseid rallimehi, näiteks Marcus Grönholm, Henning Solberg, Pontus Tidemand

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles