Vormel 1 sari mõistis endise juhi kummalise kommentaari rassismi kohta hukka (4)

Christopher Krutto
Copy
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: Ali OZLUER/TURKPIX/TURKPIX

Vormel 1 sari mõistis endise juhi Bernie Ecclestone’i kommentaarid rassismi teemal hukka ja kinnitas, et sellisel sõnavõtul pole kohta ei sarjas ega ühiskonnas.

89-aastane Ecclestone juhtis kuninglikku võidusõidusarja 40 aastat ja lahkus oma positsioonilt 2017. aasta jaanuaris. Toona omistati talle  «emeriitesimehe» autiitel.

Reede öösel avaldatud teadaandes mõistis vormel 1 sari kommentaarid hukka ja avaldas, et Ecclestone’i autiitel on nüüdseks aegunud. 

«Ajal, mil rassismi ja ebavõrdsuse vastu võitlemiseks on vaja ühtsust, ei nõustu me Bernie Ecclestone’i kommentaaridega, millel pole kohta ei F1 sarjas ega ühiskonnas,» oli kirjas võidusõidusarja veebilehel.

«Härra Ecclestone ei ole pärast lahkumist 2017. aastal sarjas mitte mingit rolli mänginud ja tema emeriitesimehe tiitel aegus 2020. aasta jaanuaris,» lisati teadaandes.

Ecclestone avaldas CNNile antud intervjuus arvamust, et «mustanahalised on tihti rohkem rassistlikud, kui valged» ja mõistis hukka kunagiste orjakaubandajate kujude eemaldamised Inglismaal.

F1 sari saab avapaugu järgmisel nädalal Austrias. Hetkel on kalendris kirjas kaheksa võistlust, kuid nendele loodetakse veel leida lisa.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles