Tipptennisist võitles terve karjääri sügava depressiooniga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jelena Dokic esindas karjääri jooksul nii Austraaliat kui ka Jugoslaaviat.
Jelena Dokic esindas karjääri jooksul nii Austraaliat kui ka Jugoslaaviat. Foto: AFP/SCANPIX

Endine maailma kuues reket Jelena Dokic andis hiljuti British Telegraphile intervjuu, kus rääkis pikalt oma karjäärist, mis möödus suures osas vägivaldse treeneri käe all. Paraku oli seesama juhendaja ka tema isa.  

«Ma elasin üle väga paljut, aga mul polnud selles osas valikut. Ma kas pidasin sellele vastu või olin sunnitud alla andma,» sõnas Dokic, kes kaalus isa Damiri karmide meetodite tõttu vahepeal ka endalt elu võtmist. Nii kaugele asjad õnneks ei läinud. «Otsisin lihtsalt pääseteed tennisest.»

«Uskusin, et elus tuleb midagi paremat ning praegu hindangi väga seda võimalust, kui mul õnnestub rannal niisama kohvitada. Aastate jooksul olen õppinud hindama pisiasju, mis meid õnnelikuks teevad. Mängisin üle kümne aastat tennist, kuid võitlesin kogu selle aja depressiooniga. Kui mu pere oleks mind toetanud, võinuks ehk isegi kauem mängida,» sõnas 2014. aastal karjäärile joone alla tõmmanud Horvaatia juurtega austraallanna. 

Dokic võitis karjääri jooksul kuus WTA-turniiri ning hoidis parimal juhul naiste maailma edetabelis neljandat positsiooni (2002. aasta augustis). Suure slämmi turniiril jõudis ta parimal juhul poolfinaali.

Valgepallur tõi oma isa peksulembuse päevavalgele 2017. aastal, kui ilmus tema autobiograafia. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles