Rovanperä jäi lemmikute valimistel omadele truuks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Soome rallisõitja Kalle Rovanperä.
Soome rallisõitja Kalle Rovanperä. Foto: AFP/SCANPIX

Soome rallitalent Kalle Rovanperä avaldas hiljuti WRC kodulehele antud intervjuus enda lemmikauto, -kiiruskatse ja -ralli. 

19-aastase soomlase meelisneljarattaliseks on Peugeot 206, millega tema isa Harri 2001. aastal Rootsis oma karjääri ainsa MM-etapivõidu teenis. Kalle oli toona kõigest 134 päeva vana, kuid ajaloolised videokaadrid rõõmsast isast on tugevalt sööbinud ka tema mällu.  

«Pean valima lihtsalt 206 ja täpsemalt selle, millega isa kihutas. Olen alati nautinud 2000ndate alguse videosid, kuna minu meelest olid toonased masinad väga kenad,» sõnas Toyota piloot. 

«Masinate väljanägemine oli väga vinge, kuid siis sõideti hoopis teise maneeriga kui praegu. Minu meelest oli toonane sõidustiil üldiselt veidi agresiivsem,» arvas soomlane, kelle lemmikralliks on mõistagi kodune Soome võidukihutamine ning lemmikkatseks sealne Kakaristo. 

Miks? «See on üks kiiremaid katseid, kus tee varieerub väga palju. Lisaks on seal palju hüpped ning on kokkuvõttes väga tehniline katse. Seal on esindatud kõik Soome ralli parimad omadused,» leidis Rovanperä. 

Mõni aeg tagasi avaldas oma lemmikauto, -kiiruskatse ja -ralli ka Ott Tänak

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles