Realis põrunud Hollandi vutilegend: viinapudel oli toona mu parim sõber

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Wesley Sneijder poseerimas oma autobiograafiaga.
Wesley Sneijder poseerimas oma autobiograafiaga. Foto: Dutch Press Photo/Cover Images/Scanpix

Hollandi jalgpallilegend Wesley Sneijder vaatab reedel ilmavalgust nägevas autobiograafias tagasi ka oma pettumustvalmistavale perioodile Madridi Realis. Poolkaitsja võinuks kahtlemata kuninglikus klubis läbi lüüa, kuid paraku tulid samal hetkel ta ellu peod ja alkohol.  

Sneijder liitus Realiga 23-aastaselt ning talle asetati õlgadele väga suured ootused. Ning kuigi ta tuli 2008. aastal klubiga Hispaania meistriks, ei küündinud ta poolehoidjate silmis kunagi soovitud tasemele. 

Hollandlane on varemgi öelnud, et parema tahtejõu korral võinuks ta jõuda Lionel Messi või Cristiano Ronaldo tasemele. «Ma oleksin jõudnud Messi ja Ronaldo tasemele, kuid ma lihtsalt ei soovinud seda. Ma nautisin elu ning võtsin vahel klaasikese veini õhtusöögi kõrvale,» sõnas mullu suvel karjäärile joone alla tõmmanud 35-aastane hollandlane hiljuti usutluses Sky Italiale.

Ent nagu nüüd selgub, ei piirdunud hollandlane ainult paari pokaaliga. Autobiograafias meenutab ta palju karmimaid õhtuid. «Olin noor ja mulle meeldis mulle osaks saanud tähelend. Meedia kirjutas minust iga päev. Kulutasin tuhandeid eurosid. Ma ei teinud küll narkootikume, kuid viinapudel oli toona mu parim sõber,» sõnab Sneijder nüüd tagantjärele. 

Pärast Reali siirdus hollandlane edasi Milano Interisse, kus veetis oma karjääri parimad aastad. 2010. aastal õnnestus tal Interiga teha kuldne kolmik: võita Itaalia meistritiitel, karikavõistlused ning Meistrite liiga.

Sneidjeri auhinnakapist võib veel leida Hollandi, Hispaania ja Türgi meistritiitleid. Tulpidemaa koondisega jõudis ta 2010. aastal ka MM-finaali, kus tuli aga tunnistada Hispaania paremust. Neli aastat hiljem sai ta MM-il oranje'dega pronksmedali. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles