M-Spordi tiim ähvardab järgmise hooaja järel autoralli MM-sarjast lahkuda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
M-Spordi juhti Malcolm Wilsonit tabas lein, kuna elavate seast lahkus tema 106-aastane ema.
M-Spordi juhti Malcolm Wilsonit tabas lein, kuna elavate seast lahkus tema 106-aastane ema. Foto: Madis Sinivee

Autoralli MM-sarjas kihutava M-Spordi tegevdirektor Malcolm Wilson tunnistas, et järgmine hooaeg võib jääda neile viimaseks. 

Fordi masinatega toimetaval võistkonnal pole juba aastaid olnud tehase tuge, mistõttu on nad võrreldes konkurentidega majanduslikult kehvemas seisus. Wilsoni põhiline küsimus 2022. aasta eel, mil WRCs minnakse üle hübriidtehnoloogiale, on: kas uusi masinaid saab kasutada ka muudel võistlustel?

«Minu ja M-Spordi jaoks on olukord väga lihtne. Vajame kindlat garantiid, et saame autosid müüa ja nendega tohib osaleda ükskõik, mis võitlusel üle maailma,» ütles Wilson DirtFishile. «Räägin nii riiklikest kui ka piirkondlikest etappidest. Ainult sel viisil tuleksime majanduslikult toime.»

Viimane suurem muudatus võeti MM-sarjas vastu kolm aastat tagasi, mil välja tulid uue generatsiooni masinad. «Enne 2017. aastat müüsime igal hooajal 8-14 autot. Sealt edasi hakkasid asjad allamäge minema. Viimased aastad on meile olnud majanduslikult väga rasked. Me ei saa samamoodi jätkata, ega kavatsegi,» jätkas Wilson.

Rahvusvahelise autoliidu (FIA) rallipealik Yves Matton ütles, et 2022. aasta hooaja osas peaks selgus saabuma enne järgmise kuu lõppu. Selleks ajaks peavad kõik tiimid andma teada, kas nad soovivad hübriidajastul osaleda. 

M-Sport on pika ajalooga tiim, kelle masinaid näeb ka paljudes madalamates klassides. Wilsoni käe all sai tuule tiibadesse ka Ott Tänak. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles