Red Bull ei paku ulualust, Alonso hõivas koha Renault´s – Vetteli karjäär võibki läbi olla

Copy
Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel. Foto: CHARLES COATES/AFP

Sebastian Vetteli leping Ferraris lõpeb selle hooajaga, misjärel võib neljakordne maailmameister jääda lageda taeva alla.

33-aastase sakslase nigelad esitused viisid selleni, et Ferrari talle uut kontrahti ei pakkunudki. Itaallased panustavad noortele talentidele, tulevast hooajast võtab Charles Leclerc´i (22) kõrval koha sisse 25-aastane Carlos Sainz Jr.

Praegu näib, et Vettelist pole keegi huvitatud. Lisaks võib eeldada, et neljakordne tšempion ei taha oma latti ka päris madalale lasta.

Vahepeal seostati teda Red Bulli tiimiga, kellega ta aastatel 2010–2014 kõik oma tiitlid võitis. Võistkonna pealik Helmut Marko lükkas aga «kadunud poja» naasmise jutud kõhkluseta ümber.

«Meil pole Vetteli jaoks ruumi. Oleme pühendunud Alexander Albonile, tema esitused teevad meile rõõmu. Lisaks on Albon poolenisti tailane, 51 protsenti Red Bullist kuulub nende riigi esindajatele,» ütles Marko Saksamaa meediale. 

Kindlasti pole ka kõne all Max Verstappeni lahkumine Red Bullist. Hollandlast peetakse üheks F1-sarja paremaks piloodiks ning lähiajal kindlaks tiitlinõudlejaks.

Vettel tunnistas, et ta pidas läbirääkimisi ka Renault´ga, kuid nad otsustasid palgata vanameistri Fernando Alonso. Kahte «vetarani» Prantsusmaa tiim kindlasti ei vaja, oma poisi, 23-aastase Esteban Oconi koht on vankumatu. 

Vettel on varem tunnistanud, et kui sobivat lepingut ei saabu, lõpetab ta ilmselt karjääri. Samas pole lõplikult välistatud ka vaheaasta võtmine. 

Sakslase viimane hooaeg Ferraris algas nigelalt. Eelmisel pühapäeval Austrias peetud etapil lõpetas ta alles 10. kohal, tiimikaaslane Leclerc oli teine. 

F1-sari jätkub sel nädalavahetusel samas paigas, Spielbergi ringrajal. 

 
Tagasi üles