Video ⟩ Eesti vormelitalendi nädalavahetus algas taas katkestamisega, kuid seekord tuli tal endale tuhka pähe raputada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Paul Aron
Paul Aron Foto: Facebook / ART Grand Prix

Vormel Renault' Eurocup teine võistlusnädalavahetus Mercedese noorteprogrammi kuuluvale Paul Aronile (16) just liiga palju rõõmu ei pakkunud. Küll oli meie mees tunnistajaks ajaloole: nimelt polnud kunagi varem keegi oma debüütvõistlusel esimesena finišilipu alt läbi sõitnud. Hispaanlane David Vidales seda aga suutis ning täna napsas ta kohe ka teise triumfi.   

Laupäeval parimalt stardikohalt rajale saanud Vidales (JD Motorsport) ei andnud esimeses võistlussõidus kordagi sõiduohjasid käest ning edestas Caio Colleti (R-ace GP) lõpuks 0,534 ja William Alatalot (JD Motorsport) 1,023 sekundiga.

«Ma poleks suutnud paremast debüüdist isegi unistada. Algus oli minu jaoks keeruline, kuna kõik on uus ning kardist vägagi erinev. Ma pidin rehvil kärmelt soojaks sõitma ning seejärel neid hoidma, kuna võidusõit oli pikk. Leian siiski, et meil on võimalik tiimina kõvasti areneda ja eesmärk on homme samamoodi triumfeerida. Usun, et kui niimoodi jätkame, on meil võimalik ka tiitli pärast võidelda,» sõnas hispaanlane pärast laupäevast esikohta. 

Seitsmendalt kohalt rajale pääsenud Aron tegi hea stardi ning tõusis pärast avaringi kuuendaks. Eestlane jätkas sellel positsioonil, kuniks kaks ringi enne lõppu konkurendiga võideldes õnnetu spinni tegi ning kruusal lõpetas. Kuna ART Grand Prix' piloot oli siiski suurema osa võistlustrassist läbinud, sai ta kirja viimase ehk 18. koha. 

Vormel Renault' Eurocupi Imola esimene võistlussõit (Aroni spinn leiab aset 43.10):

Ka teises sõidus näitas teistele tagatulesid Vidales, kuid sel korral ei startinud ta rajale esimeselt kohalt. See au jäi tema soomlasest tiimikaaslasele Alatalole, kes siiski kohe avakurvis Vidalese endast mööda oli sunnitud laskma.

Taas juhtohjad haaranud hispaanlane oli ka teises sõidus ülivõimas, talle järgnesid Alatalo ja Alex Quinn (Arden). Aron startis teisele sõidule 8. lähtekohalt ning suutis stardiga kahe koha võrra sõitjaterivis ettepoole tõusta. Kuuendal positsioonil ta ka lõpetas. 

Vormel Renault' Eurocupi Imola teine võistlussõit:

Seega kujunes Aroni teine võistlusnädalavahetus sarnaseks esimesega, kus eestlane samamoodi avasõidu katkestas – seda siiski mitte enda vea tõttu, vaid talle sõideti jõhkralt sisse. Teises sõidus parandas eestlane ka siis kahe koha võrra oma positsiooni, kui kerkis 14. kohalt 12ndaks. 

Mercedese noorteprogrammi kuuluv Aron kihutab vormel Renault' Eurocupis esimest hooaega, mullu tegi ta tegusid vormel 4 roolis. Saksamaa F4 sarjas lõpetas ta üldarvestuses seitsmenda ja uustulnukate seas teise kohaga, Itaalias läks veelgi paremini: hooaja lõppedes hõivas ta kolmanda koha ning oli parim ka «kollanokkade» seas. 

Vormel Renault' Eurocupi hooajas tuleb nüüd väikene paus. Võistlussõitudega jätkatakse alles septembri esimesel nädalavahetusel, kui kihutatakse Saksamaal Nürburgringil. Kokku koosneb tänavune, koroona poolt räsitud hooaeg kümnest etapist ning praeguste plaanide kohaselt peaks kihutamisaasta oma punkti saama 28. novembril Abu Dhabis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles