Värsked Eesti meistrid lunastasid pääsu EM-ile

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kusti Nõvak ja Mart Tiisaar.
Kusti Nõvak ja Mart Tiisaar. Foto: FIVB

Kolmapäeval avalikustati need võistkonnad, kes pääsevad 15.-20. septembrini Lätis Jurmalas toimuvale rannavõrkpalli Euroopa meistrivõistlustele.

Valiku tegemisel lähtuti Euroopa alaliidu (CEV) edetabelist 17. augusti seisuga. Meie sportlastest mahtusid 32 parema sekka vaid äsja Paides Eesti meistriks kroonitud Kusti Nõlvak – Mart Tiisaar, kes hoiavad Vana Maailma ränkingus hetkel 20ndat positsiooni. 

Meeste nimekiri on väga esinduslik: osalejate seast võib leida nii Rivo Vesiku hoolealused, valitsevad maailmameistrid Oleg Stojanovski – Vjatšeslav Krasilnikov (Venemaa) kui ka valitsevad Euroopa meistrid Anders Mol – Christian Sørum (Norra).

Lisaks veel Paolo Nicolai – Daniele Lupo, kes on Euroopa parimaks võidelnud end kolmel korral (2014, 2016 ja 2017). Läti oma ässad Janis Smedins – Aleksandrs Samoilovs tahaksid koduväljakutel kindlasti korrata viie aasta tagust võitu. Lisaks leiab osalejate hulgast veel Clemens Doppleri, kes tuli Euroopa meistriks 2003. ja 2007. aastal ning Pablo Herrera, kes trumfeeris 2013. aastal.

Lõpliku nimekirja, kust leiab 32 nais- ja 32 meespaari, kes 15. septembril võistlust alustavad, leiab CEVi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles