Dopinguküttide eest põgenenud Maksim Lipinile määrati mitmeaastane võistluskeeld

Postimees Sport
Copy
Tallinna Legioni mängumees Maksim Lipin.
Tallinna Legioni mängumees Maksim Lipin. Foto: Tairo Lutter

1. augustil k.a toimus Kadrioru staadionil jalgpalli Premium Liiga 15. vooru mäng Tallinna JK Legion ja Paide Jalgpalliklubi vahel, mille järel viidi läbi dopingukontroll. Seal osales ka Legioni jalgpallur Maksim Lipin, kes lahkus omavoliliselt dopingukontrolli ruumist dopinguproovi andmata.

Jabura teguviisiga pani jalgpallur toime Maailma Antidopingu Agentuuri WADA koodeksi art 2.3 sätestatud rikkumise (dopinguproovi andmisest keeldumine). 

«Eesti Jalgpalli Liit teeb koostööd Eesti Antidopinguga, kes korraldab tavapäraselt Premium liiga mängudel ja ka teistes liigades pistelist kontrolli. Laupäeval (1. augustil - toim.) toimunud Legioni ja Paide Linnameeskonna mängul viidigi läbi kontroll, kuhu kutsuti tavapäraselt neli mängijat, kaks mõlemast võistkonnast. Ühe mängijaga tekkis probleem ning juhtunu uurimiseks on algatatud distsiplinaarasi,» selgitas Eesti Jalgpalli Liidu avalike ja koostöösuhete osakonna juhataja Mihkel Uiboleht sündmuste käiku.

Lipin veetis dopingukontrollis pikalt aega ning otsustas sealt võimaluse avanedes proovi andmata lõpuks lihtsalt põgeneda. Eelkirjeldatud lühike tagaajamine mööda Kadrioru tänavaid, millel oli ka pealtnägijaid, lõppes küll treenitud sportlase «võiduga», ent karistus, mis Lipinit sellise teguviisi eest ootab, on konkreetne ja karm.

Eesti dopinguvastane distsiplinaarkolleegium analüüsis esitatud tõendeid ja tutvus sportlase selgitustega ning otsustas koodeksi art 10.3.1 alusel määrata Maksim Lipinile nelja-aastase võistluskeelu.

Karistus pole veel lõplik, sest Lipinil on võimalik antud otsust ka 21 päeva jooksul vaidlustada Eesti dopinguvastases apellatsioonikolleegiumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles