Eesti esipaar pudenes EMil konkurentsist

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak.
Mart Tiisaar ja Kusti Nõlvak. Foto: CEV

Rannavõrkpalli EMi korraldajad olid sunnitud eilse tormi tõttu võistluse kolima Jurmala rannast küll kümne kilomeetri kaugusel olevasse Ruukki rannavollekeskusesse, kus tõmmatakse täna joon alla alagrupiturniirile. 

Avapäeval viie aasta tagustele Euroopa meistritele Aleksandrs Samoilovsile ja Janis Šmedinšile 2:0 (21:17, 21:18) alla vandunud Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaarel oli täna Austria esipaari Alexander Huberi ja Christpoh Dressleri vastu selg vastu seina.

Paraku ei õnnestunud meie esipaaril täna 56-minutilises duellis allajäämist vältida ning 1:2 kaotusega (24:22, 14:21, 17:19) pudeneti EMil konkurentsist. 

Avageimis olid austerlased need, kes esimese äramineku tegid, kui 2:2 pealt 5:2 ette rebisid. Meie meestel oli sellele aga vastus olemas ning peagi olid 7:6 peal juba Nõlvak–Tiisaar. Seejärel näis, et Eesti esipaar läheb oma teed, kuna oli neil kasutada 10:7, 13:10 ja 15:13 eduseisud, kuid mõni hetk hiljem olid 16:15 omakorda peal juba austerlased.

Edasi kulgeti punkt-punkti heitluses seisuni 22:22, kuniks Nõlvak–Tiisaar lõpuks oma teise geimpalli ära kasutasid – vahepeal oli üks geimpall kasutada ka austerlastel – ning avageimi 24:22 võitsid. 

Teiseski geimis haarasid esiti juhtohjad enda kätte austerlased, kes – suuresti ka meie meeste eksimuste abil – 6:1 ette pääsesid. Sel korral Nõlvak–Tiisaar vasturohtu aga ei leidnudki. Vahe püsis suures osas terve geimi selline (5:11, 7:14, 12:17), kuniks Huber–Dressler geimile 21:14 punkti panid.

Otsustava geimi alguses tuli meie meestel samamoodi võrdlemisi kiirelt otsa vaadata kaotusnumbritele, kui tabloolt vaatas vastu seis 2:5. Vaikselt-vaikselt hakati ennast taas üles töötama, kuid üldiselt võis kolmandat geimi kirjeldada väljendiga «kaks sammu edasi, üks tagasi». Kui Nõlvak–Tiisaar jõudsid ühe silma kaugusele (5:6), kärises vahe taas kolme peale (5:8), sama lugu kordus ka hiljem – 7:8 pealt 7:10le.

Seejärel tuli meie meestele appi teine eesti igapäevaväljend «kolm on kohtu seadus». 10:11 pealt austerlastel vahet enam käristada ei õnnestunud ning mõni hetk hiljem manati tabloole 13:13 viik. Seejärel haarasid initsiatiivi meie mehed: nad teenisid küll järjest kolm matšpalli, kuid austerlased ei jätnud jonni ning püsisid elus. 

16:16 seisul olid hoopis Huber–Dressler need, kes matšpalli teenisid, kuid meie õnneks lendas järgnev serv kohe pikaks (17:17). Kohe järgmise punktiga õnnestus austerlastel teenida aga teinegi matšpall, mis pika pallivahetuse järel ka realiseeriti. Geim 19:17 austerlastele, mis tähendab, et Nõlvak–Tiisaare jaoks lõppes EM alagrupiturniiriga. 

Kohtumise statistika
Kohtumise statistika Foto: CEV

«Väga valus kaotus,» sõnas Tiisaar vahetult pärast matši võrkpalliliidu pressiteenistustele. «Teises geimis alustas Dressler väga kõva serviseeriaga: tõesti väga head servid, millelt said 6:1 edu ja see püsis neil geimi lõpuni. Teises geimis leidsime ka oma mängu ning tulime tagasi ehk me ei läinud kolmandasse ebaenesekindlalt. Aga kokkuvõttes lihtsalt väga ärev mäng.»

Tiisaare sõnul ei üllatanud vastane neid platsil otseselt millegagi. «Täpselt nii nad mängivadki: kaitsemängija toob väga palju palle üles, blokimängija teeb vahel häid serve. Me ei suutnud sellele vastu saada,» sõnas ta ega hakanud nihkesse läinud ajakava ega tuulise ja vihmase ilma süüks midagi ajama. 

Sellega on Nõlvak–Tiisaare jaoks tänavune rannavolle hooaeg suure tõenäosusega ka lõppenud. «Nüüd läheme koju. Meil on tööd kõvasti ja pik talv on ees, et trenni teha,» sõnas Tiisaar. 

Rannavõrkpalli A-alagrupp
Rannavõrkpalli A-alagrupp Foto: CEV
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles