Põnev: Kehalas sõidetakse ralli, kuhu on oodata ka WRC-autosid

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja võistlesid tänavusel Viru rallil. Rallifännid hoiavad pöidlaid pihus, et mehed oleksid stardis ka Kehalas.
Ott Tänak ja Martin Järveoja võistlesid tänavusel Viru rallil. Rallifännid hoiavad pöidlaid pihus, et mehed oleksid stardis ka Kehalas. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Rallirahval on põhjust rõõmustada, sest 14. novembril toimub Kehala ralli, kuhu eeldatavalt on oodata ka WRC-autosid. 

Ühepäevasel rallil sõidetakse kolm korda kolm kiiruskatset, millel kogupikkust 56,91 kilomeetrit. Tegu on kruusaralliga, kuid kahe protsendi ulatuses sõidetakse ka asfaldil. Koos ülesõitudega on rallil pikkust 205 kilomeetrit.

Võistlusklasse on Kehala rallil kolm. Tugevaimas arvestuses sõidavad WRC-autod, sealhulgas ka aegunud homologeeringuga sõiduvahendid. Järgmised kaks klassi moodustavad R5 ja R2 rallimasinad. Starti lubatakse kuni 15 võistlusautot, kuid võistluse juht võib suurendada osalevate autode arvu.

Virumaa Teataja andmetel tuleb miniralli starti ka Ott Tänak ning seda Hyundai i20 WRC autoga.

Võistlusjuhendis tõdetakse, et tulenevalt Covid-19 viirusest ei ole korraldajatel hetkel kindlust, et võistluse saab läbi viia vastavalt plaanidele. «Kindlasti ei soovi korraldaja mingilgi määral seada ohtu võistlejaid ega korraldusmeeskonda. Sellest tulenevalt võime täpsustada mõningad tegevused alles viimasel hetkel ja loodame võistlejate mõistvale suhtumisele. Igal juhul tuleb kõigil võistlejatel, ametnikel ja ka pealtvaatajatel täita Eesti Vabariigi valitsuse ja Terviseameti poolt kehtestatud nõudeid.»

Lähiajal on oodata ka rallikorraldajate pressiteadet, mis peaks 14. novembril Kehala kompleksis toimuvale võistlusele rohkem valgust heitma. 

Tasub märkida, et nädal pärast Kehala rallit on kavas Belgia MM-ralli, kuid selle toimumine pole praegu sugugi kindel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles