BLOGI JA GALERII ⟩ Venemaa korvpallikoondis tulistas Eesti sõelapõhjaks (1)

Copy

Eesti korvpallikoondis pidi Tallinnas peetava EM-valiksarja «mulli» avamatšis tunnistama Venemaa väga kindlat 84:56 paremust. Kohtumise käigu ja analüüsi leiab allolevast blogist. 

Enne mängu

Meie mehed mängivad küll kodusaalis, ent publikut saali ei lubata. Esimesed Covid-19 kahtlused olid viimasel paaril päeval õhus nii Venemaa kui ka Itaalia koondiste juures. Õnneks selgus, et «kahtlase proovi» andud inimesed olid haiguse läbi põdenud ja hilisem proov tõestas antikehade olemasolu. 

«Meil pole korvi all nii palju pikkust kui tavaliselt. Samuti ääremängijate positsioonidel, kust on puudu [Sander] Raieste ja [Henri] Drell. Seega on äärmiselt oluline lauavõitlus kontrolli all hoida. Lühema meeskonnana peab meil olema rohkem energiat ja võitlusvaimu. Loomulikult peame ka rünnakul leidma loogilised lahendused ja ära kasutama ülekaalu olukordi, kuid üldiselt tuleb järgnevas kahes mängus näidata head kaitsemängu. Me ei taha tervet kohtumist mängida viis viie vastu, vaid peame leidma võimalusi kiirrünnakuteks,» sõnas peatreener matši eel alaliidule. 

«Nagu ka suvised mängud näitasid, siis nii [Kerr] Kriisa, [Martin] Dorbek, [Martin] Paasoja kui ka [Janari] Jõesaar suudavad kaitses vastaste tagamängijatele survet avaldada. Võimalik, et peame korvialuses võitluses tavapärasest rohkem abistama, aga ma arvan, et me oleme kaitsele orienteeritud võistkond ja suudame selle enda kasuks pöörata.»

Eesti koosseis Venemaa vastu: Kerr Kriisa, Rain Veideman (kapten), Martin Dorbek, Martin Paasoja, Janari Jõesaar, Saimon Sutt, Tanel Kurbas, Kristjan Kitsing, Kregor Hermet, Rauno Nurger, Kaspar Treier ja Siim-Markus Post.

Peatreener: Jukka Toijala
Abitreenerid: Heiko Rannula ja Indrek Reinbok

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles