EMi avapäeval rootslasi üllatanud Eesti lõpetas esikümnes

Postimees Sport
Copy
Eesti koondis kohtumise järel Inglismaaga
Eesti koondis kohtumise järel Inglismaaga Foto: Eesti sulgpalliliit

Eesti sulgpallikoondis kindlustas võistkondliku EM-valikturniiril 4:1 võiduga Ungari üle alagrupi teise koha, jäädes üldarvestuses jagama üheksandat positsiooni.

Viimasel võistluspäeval kohtus Eesti võistkond Ungariga. Eelnevalt oli meil all 3:2 võit Rootsi üle ja 1:4 kaotus Inglismaale. Ungari oli kaotanud mõlemad eelnevad kohtumised.

Eesti pääses Ungari vastu juhtima kohe avamängus. Segapaaride duellis alistasid Kristjan Kaljurand ja Helina Rüütel 21:18, 21:18 Gergely Krauszi ja Daniella Gonda.

Ainsa punkti loovutasime meeste üksikmängus: Mikk Järveoja kaotas Gergo Pytelile 10:21, 15:21. Kristin Kuuba (BWF 59) taastas seejärel Eesti eduseisu kindla 21:16, 21:3 võiduga Vivien Sandorhazi (BWF 182) üle.

Kaks viimast paarismängu kuulusid samuti eestlastele. Gergo Pytelil ja Gergely Szital ei tekkinud võimalust Eesti esipaari Kristjan Kaljuranna ja Raul Käsneri vastu. 21:12, 21:17 võiduga kindlustas koondis kohtumise võiduks vajaliku kolmanda punkti.

Seisu 4:1 tagasid Eestile naiste paarismängus Kristin Kuuba ja Helina Rüütel, võites 21:17, 21:19 Laura Sarosi ja Vivien Sandorhazi.

Sellega täitsid eestlased ka turniiri eel peatreener Indrek Küütsi seatud eesmärgi: saada kaks võitu ja lõpetada alagrupp teisena. Meie grupist läks oodatult edasi Inglismaa, kes sai kuues alagrupis toimunud EM-valikturniiriks kõigist võistkondadest maailma edetabeli alusel parima asetuse.

Finaalturniir on plaanis veebruaris Soomes, kus osalevad lisaks tiitlikaitsja Taanile ja korraldaja Soomele kõigi alagruppide võitjad.

Enne tänast:

Teisel võistluspäeval pidi Eesti koondis vastu võtma 1:4 kaotuse alagrupi suurfavoriidilt ja esimest paigutust omanud Inglismaalt.

Päeva alustati üksikmängudega. Avakohtumises jäi Mikk Järveoja 7:21, 8:21 alla Harry Huangile. Loodetud võidupunkti tõi Eestile Kristin Kuuba (BWF 59.), kes võitis maailma edetabelis endast mitusada kohta madalamal asuvat Grace Kingi 21:16, 21:10.

Paarismängudes tulid eestlastele vastu maailma absoluutsed tipud. Kuigi mängudes oli mitmeid häid pallivahetusi ja eestlased kergelt alla ei andnud, siis mänguvõitude lootust ei tekkinud.

Meeste paarismängus olid Kristjan Kaljuranna ja Raul Käsneri (BWF 191.) vastaseks maailma 32. paar Ben Lane ja Sean Vendy. Mänguvõit läks inglastele tulemusega 21:15, 21:12.

Naiste paarismängus oli Helina Rüüteli paariliseks veel juunioride eas Catlyn Kruus. Koos astuti vastu maailma 18. paarile Lauren Smithile ja Chloe Birchile. 26 minutit kestnud matš kuulus Smith ja Birchile 21:17, 21:13.

Viimases segapaaride kohtumises oli Raul Käsneri ja Kristin Kuuba vastas maailma 11. paar, ka MM-il medalile tulnud Chris Adcock ja Gabrielle Adcock. Inglased vormistades 4:1 võidu viimase kohtumise tulemusega 21:14, 21:11.

Tänases esimeses vastasseisus võitis Rootsi Ungari 4:1, et Eesti alistas eile omakorda rootslased 3:2, püsib meie koondise lootus heast lõppkohast vägagi elus. Kui homme õnnestub meie sulgpalluritel üle olla Ungarist, võetakse alagrupis teine koht ja jäädakse sellega EMi üldarvestuses jagama 9. kohta. Finaalturniirile on asja ainult alagrupi võitjal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles