Eesti U17 koondislane lõi käed Portugali kõrgliigaklubiga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Sten Jakob Viidas (sinises) 2019. aastal mängus Sloveeniaga.
Sten Jakob Viidas (sinises) 2019. aastal mängus Sloveeniaga. Foto: Christer Palu/Jalgpall.ee

Mullu Esiliiga B-s ehk Eesti tugevuselt kolmandas liigas neljandaks jäänud JK Tabasalu andis ühismeedias teada, et nende noormängija Sten Jakob Viidas on sõlminud kolmeaastase lepingu Portugali kõrgliigaklubi Vitoria SCga. 

17-aastane ääremängija käis eelmisel aastal Tabasalu eest väljakul 28 kohtumises ja lõi selle ajaga 14 väravat. U17 koondises on tal ette näidata 11 mängu ja 1 värav, lisaks on ta kaks korda esindanud ka Eesti U16 koondist.

«Olen väga õnnelik, et saan oma karjääris teha suure sammu, liitudes ühe parema klubiga Portugalis. Olen väga tänulik oma JK Tabasalu meeskonnakaaslastele, kellega koos mängisin ning eelkõige suurim tänu oma treeneritele Risto Sarapikule ja Alan Arrudale,» sõnas Viidas teates. «Siinsed trennid on väga kiire tempoga ja rasked, kuid trennikaaslased võtsid mind soojalt vastu ja saan kõikide poistega väga hästi läbi.»

Järgmisel aastal oma sajandat sünnipäeva tähistav Vitoria klubi on parimal juhul tulnud Portugali kõrgliigas pronksile. Käimasoleval hooajal hoiab klubi liigas kuuendat kohta.

Alles hiljuti tegi Postimees ülevaate meie välismaal pallivatest noormängijatest. Juba enne Viidase Portugali siirdumist tegutses erinevatel tasemetel piiri taga 12 pallurit.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles