Evansile tuletatakse endiselt eelmist aastat meelde: see võis mind tugevamaks muuta

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Elfyn Evans.
Elfyn Evans. Foto: Dppi/Gregory Lenormand/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Eelmisel autoralli MM-sarja hooajal üllatuslikult MM-tiitlile väga lähedal olnud Elfyn Evans loodab kõrges mängus olla tänagi. 

Meenutame, mis juhtus? Esimest hooaega Toyotaga kihutanud Evans läks hooaja viimasele etapile, Monza rallile vastu liidrikohal. Võistluse keskpaigas sõitis ta aga rajalt välja ja MM-tiitli noppis tema tiimikaaslane Sebastien Ogier. 

Võimatu hinnata, kas esimest korda tõsise pinge all sõitnud waleslane murdus või polnud rallijumal lihtsalt tema poolel. Igatahes meenutatakse valusat eelmise aasta lõppu Evansile siiani. Rahuliku loomusega piloot jätab pealtnäha siiski enesekindla mulje. 

«Mõnes mõttes võis see mind tugevamaks muutuda, kuid peame kindlasti tasakaalukuse säilitama,» ütles Evans BBC Walesile. «Ainus, mis teha saan, on igal rallil endast parim anda ja kõrgeima koha eest võidelda.»

31-aastase rallimehe mullune tiitliunistus lõppes Itaalia mägistel ja väga libedatel teedel. Ta läks ühte kurvi liiga kiiresti ja vajus kraavi, kust polnud enam võimalik välja ronida. Muide, veidi hiljem samasse kohta jõudnud Ogier tunnistas, et temaga võinuks vabalt juhtuda sama, kui tiimikaaslane poleks raja ääres hoiatamas olnud. 

«Muidugi oli see meeletu pettumus, sest kaotasime esikoha viimase võistlusega. Tegime kõik, mis võimalik, aga kahjuks polnud see piisav,» meenutas Evans. «Usun, et olen oma peas suutnud selle seljataha jätta. Tegime võrreldes varasemaga väga tugeva aasta. See tõstis selleks hooajaks kindlasti ootusi.»

Tänavuse esimese etapi, Monte Carlo ralli lõpetas Evans taas Ogier' järel teisena. Ta ei jäänud küll oma esitusega rahul, ent 21 punkti pole sugugi paha. «Olen enam-vähem rahul, aga teame, et MM-tiitli võitmiseks peame taset tõstma,» märkis waleslane. 

Evan jahib kõrget kohta ka sel nädalavahetusel Arctic Rally'l. Avakatse järel hoiab ta viiendat kohta, liidrist Ott Tänakust lahutab 16,7 sekundit. Esimesel Lapimaa MM-etapil saab silma peal hoida siit! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles