Tänak kirjutas Lapimaal enda karjääri uue peatüki (4)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: STR/EPA

Lapimaa MM-ralli võitnud Ott Tänak juhtis võistlust esimesest katsest alates. See oli esimene kord, kui ta võitis MM-ralli liidripositsiooni kordagi loovutamata.

Tänak (Hyundai) võitis kümnest kiiruskatsest pooled ning edestas teise koha teeninud Kalle Rovanperät (Toyota) 17,5 sekundiga. Kolmandaks tulnud Thierry Neuville (Hyundai) kaotas eestlasele 19,8 sekundit.

Tänakuga sama saavutusega on hakkama saanud veel 26 rallisõitjat. Enne tänast suutis seda viimati Elfyn Evans (Toyota), kes juhtis algusest lõpuni 2020. aasta Rootsi rallit. Praeguse generatsiooni autodega (alates 2017 – toim) on sama suutnud ka Sebastien Ogier, kes domineeris 2018. aasta Monte Carlo ja Korsika rallit.

Selle statistikanurga kuningas on üheksakordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb, kes on esimesest katsest alates liidripositsiooni loovutamata võidusuunas kihutanud 19 MM-rallil.

Karjääri 14. MM-ralli võitnud Tänak kogus Lapimaalt 27 punkti, mis kergitasid ta paremusjärjestuses viiendaks. Liider on Toyota sõitja Rovanperä 39 punktiga. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles