PM Poolas ⟩ EMil särav Nazarov lubab finaalis välja minna täispangale

Mariel Gregor
Copy
Karl Erik Nazarov tähistab Eesti rekordit.
Karl Erik Nazarov tähistab Eesti rekordit. Foto: SERGEI GAPON/AFP

Toruni sise-EMil ajaga 6,62 enda nimel olnud Eesti 60 m jooksu rekordi (6,63) üle jooksnud Karl Erik Nazarov edenes sellega ka kindlalt finaali. Liivi Eeriku õpilane on sel hooajal olnud superhoos ja jätkab sama vägevalt ka elu esimesel täiskasvanute tiitlivõistlusel.

«Mis ma oskan öelda! Stardi tegin paremini (kui eeljooksus-M.G.). Mind ei huvita, kui keegi ees on, minu mentaliteet on, et ma püüan kõik kinni, kes mu ees on. Üks mees (Marcell Lamont) jäi ette, aga tema peabki ette jääma veel, nii suurt ampsu veel ei võta, aga olen väga õnnelik,» sõnas sprinter pärast poolfinaali.

Nazarov tõdes, et sai pärast eeljooksu treener Liivi Eerikult juhtnööre. «Liivi saatis mulle sõnumi ja teised ka ütlesid, et proovi madalamalt. Kui vaadata starti, siis ma läheks nagu tõkkeid jooksma, sest hooaja algul jooksin ju nii palju tõkkeid. Aga poolfinaalis suutsin ära teha, mis vaja oli.»

Nazarovil oli norm täidetud ka tõkkesprindis, ent riskide vältimiseks otsustas ta tiitlivõistlustel tõketeta sprindis osaleda. «Spordis on üks suur tõestamine ja ma usun, et tõestasin nendele, kes kahtlesid selles valikus või ei olnud kindlad. Ma nüüd näitasin ära, miks ma tegin seda.»

Finaalis tahab Nazarov minna tegema veel midagi suurt. «Mõtlen minna tegema ikkagi tulemust, ma ei lähe sinna viimase või eelviimase koha eest jooksma, ma lähen täispangale.»

60 m finaal joostakse samuti täna õhtul, Eesti aja järgi kell 21.58.

Eeljooksus oli Nazarovi aeg 6,67 ja sellega oli ta oma eeljooksu kiireim. Start ei õnnestunud, ent ta suutis selle tasa teha. «Vaadates kordust, siis ma olen oma pool meetrit taga kõigist. Kui püsti sain, siis see hoog.. siit on näha (viitab ekraanil kuvatavale kordusele - M.G.), et vorm on hea. Poolfinaaliks vaja lihtsalt start paika saada ja teha samasugune lõpp või isegi parem,» kommenteeris Nazarov oma esitust.

PM Poolas 〉 Oma eeljooksu võitnud Nazarov öösel hästi ei maganud, ent pärast jooksu laulis

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles