Adamo Arctic Rally eel tehtud otsusest: vahel tuleb lihtsalt järgida oma kõhutunnet

Postimees Sport
Copy
Oliver Solberg ohjamas Põhja-Soomes Hyundai WRC-autot.
Oliver Solberg ohjamas Põhja-Soomes Hyundai WRC-autot. Foto: Hyundai Motorsport

Hooaja teisel autoralli MM-etapil Põhja-Soomes sai esmakordselt WRC-masina roolis näha ka noort Oliver Solbergi, kes tuli Hyundai leeris üle finišijoone seitsmendana. 

Otsus 2003. aasta maailmameistri Petter Solbergi poeg nõnda kiiresti WRC-autosse edutada, sündis tiimipealik Andrea Adamo sõnul Monte Carlo ralli ajal.

«Esialgu oli meil plaanis teda oma tegevustesse kaasata väiksematel rallidel. Aga Monte Carlo ralli punktikatse ajal ütlesin ma [Hyundai ninamehele] Alain Penasse'ile: «Me paneme ta Arctic Rallyks meie testauto rooli.»,» meenutas itaallane.

«Vahel lihtsalt tuleb elus teha otsuseid nii, et sa ei mõtle nende peale liiga pikalt, vaid lähtud hoopis oma kõhutundest. Mõnikord töötab see paremini, kui liigne juurdlemine. Oliveri rajale saatmisega võtsime Arctic Rallyl kalkuleeritud riski, kuna tegemist oli ralliga, kus tal olid väga head šansid hästi esineda,» jätkas Adamo usutluses Autohebdole. 

Tiimipealiku sõnul oli Oliver kohe ideega päri, kuid papa Solbergi veenmisega läks veidi aega. «Mulle tundus, et see oli tema vanemate jaoks lihtsalt emotsionaalne hetk, aga Oliver tegi lõpuks seda, mida temalt palusime: lõbutses.»

Selles konkreetses usutluses ei öelnud Adamo välja, kas noort Solbergi võiks tänavu veel Hyundai WRC-masina roolis näha, kuid usutluses DirtFishile sõnas itaallane, et 19-aastast rallitalent saab kindlasti tänavu veel mõne võimaluse

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles