Sopaloopimine jätkub: Bolšunovi treener viitab, et Klæbo edu taga on doping?

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Johannes Høsflot Klæbo.
Johannes Høsflot Klæbo. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix

Viimasel ajal palju kirgi kütnud Venemaa ja Norra murdmaasuusatamise sõjas kirjutas järjekordse peatüki Aleksandr Bolšunovi juhendaja Juri Borodavko. 

Norra äss Johannes Høsflot Klæbo on säranud pigem lühematel distantsidel. Oberstdorfi MMil tegi ta trumpaladel puhta töö, võites nii individuaal- kui paarissprindi. Veidi üllataval kombel püsis 24-aastane atleet aga tippmängus ka 50 km klassikasõidus, kus ta tegelikult finišijoone esimesena ületas, kuid veidi hiljem diskvalifitseeriti. 

Klæbo «röövis» esikoha Bolšunovilt, kes finišisirge võitluses suusakepi murdis. Vaatamata konkurendi diskvalifitseerimisele jäi venelane teiseks, sest viimaste meetritega möödus temast Emil Iversen.

«Klæbo selline edasiminek on olnud üllatav. Olen oma tööd kaua teinud ja võin öelda, et säärast arenguhüpet on väga keeruline saavutada. Sellepärast on mul palju küsimusi ja kõhklusi,» rääkis Borodavko kodumaa meediale. 

«Lisaks ei saa me unustada, et Norra koondisele üleüldiselt tehakse väga olulisi erandeid. See on väga vale, et FIS pigistab lihtsalt silma kinni. Norralased üritasid MMi toimumist saboteerida. Vahepeal saime ju aimu, et saame kenasti ka nendeta võistelda. Aga neil on FISi üle endiselt võim, mis teistel puudub.»

Borodavko kriitiseeris Klæbot enne seda, kui viimane palus Norra suusaliidul protest tagasi võtta. Pärast seda jagus Bolšunovi juhendajal norralase suunas ka kiidusõnu: «Suurepärane otsus, mis väärib kindlasti tunnustust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles