Getuliolt massaaži saanud naine: see tülgastav käitumine tuleb lõpetada

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Getulio Aurelio Fredo
Getulio Aurelio Fredo Foto: Madis Veltman

Kolmapäeval tuli praegu Mia Belle Trisna nime kandev endine Eesti tippjalgpallur välja šokeeriva looga, kui sõnas, et treener võttis temalt 14-aastaselt süütuse. Praeguseks on teada, et kõnealune juhendaja on 66-aastane brasiillane Getulio Aurelio Fredo ning nädala teises pooles tuli oma lugudega lagedale veel naisi.

Üks nendest oli 2014. aasta suveni Kalju naiskonnas mänginud Birgit Tikk, kes lahkus klubist 17-aastaselt. Tütarlaps võttis toona Aureliolt eratrenne, kuid ühel hetkel tekkisid tal alaseljaga probleemid, mille peale kutsus treener teda enda juurde massaaži. Jalgpallurile tundus see küll imelik, aga ta eeldas, et ka teised tüdrukud käivad seal.

«Kui ta massaaži tegi, siis ühel hetkel läks asi nii kaugele, et ta tõmbas mul püksid jalast.  /.../ Ta tegi mulle massaaži ja äkitselt käppis mind jalgevahelt. Selle peale reageerisin ja küsisin «what the fuck?». Ta lõpetas,» kirjeldas Tikk kõike Soccernet.ee-le.

Laupäeval Postimehe otsestuudios käinud juhendaja sõnas, et see on kõik vale. «Mingit käperdamist pole olnud. Birgit Tikk valetab. Too tüdruk on lausvaletaja. Jutud tema suguelundi näppimisest ei vasta tõele. Ma isegi palusin tal pärast sessiooni riided selga tagasi panna. Ta soovis lihtsalt tähelepanu,» sõnas Getulio. 

Tikk on hiljem oma lugu jaganud ka ühismeedias, kus kirjutas juurde, et loodab, et tema tegevus julgustab ka teisi naisi oma lugusid rääkima.  

«Liiga palju seksuaalseid väärkohtlejaid on pääsenud puhta nahaga. Jalgpalliklubile laskub samamoodi süüd, kui nad kaitsevad teda (Getuliot - toim) ning pühivad ohvrite juttu ning hirmuäratavaid kogemusi lihtsalt vaiba alla. 

Kunagi pole liiga hilja tõega lagedale tulla. Kui toona ei tehtud olukorra lahendamiseks midagi, siis loodan, et meedia abiga märgatakse nüüd probleemi, räägitakse sellest, ning sel korral on sel kõigel ka reaalsed tagajärjed. 

Olen andnud ka oma osa samamoodi selles, et seda teemat päevakorda tuua ning sellist ebaõiglast, mitteaktsepteeritavat ja tülgastavat käitumist lõpetada. Loodetavasti julgustab see teisigi ohvreid oma lugusid rääkima. Õiglus peab võidutsema,» kirjutas Tikk ingliskeelses ühismeediapostituses.

Copy
Tagasi üles