BLOGI JA GALERII ⟩ Kalev/Cramo teenis Jõesaare ja Keene'i supermängu toel Poolast vägeva võidu

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy

Kalev/Cramo alistas korvpalli VTB Ühisliigas võõral väljakul Poola klubi Zielona Gora 95:88. Kohtumise käigu ja analüüsi leiab allolevast blogist. 

Enne mängu

Kui Sten Soku hooaeg on jalavigastuse tõttu lõppenud, siis ülejäänud Kalevi mehed peaksid täna rivis olema. Kaasa teeb ka õlatraumaga maadelnud Maurice Kemp. 

Tänast vastast võib pidada Ühisliiga hooaja suurimaks üllatajaks. 13 võidu ja kaheksa kaotusega hoitakse viiendat kohta, lähimat jälitajad Nižni Novgorodi edestatakse juba nelja võiduga. Tõsi, Zielona Goral on pidanud kõige rohkem mänge. 

Eriti edukas on Poola klubil olnud 2021. kalendriaasta, kus seitsme võidu kõrval ainult kaks kaotust. Sealhulgas on võidetud kolm viimast mängu (Himki alistati 99:94, Parma 95:92 ja Jenissei 117:79). Saavutus on tähelepanuväärne ka põhjusel, et jaanuaris-veebruaris lahkus kaks põhitegijat Marcel Ponitka ja Iffe Lundberg, seisab Kalevi kodulehel.

Meeskonnad mängisid Tallinnas omavahel jaanuari lõpus, külalised võtsid tugeva viimase veerandajaga 86:79 võidu. Selles kohtumises olid võitjate poolelt parimad Lundberg 21 ja Ronalds Freimanis 18 punktiga. Geoffrey Goselle lisas 13 ning Janis Berzins 11 silma.

Kalevi kasuks viskas Marcus Keene 24 punkti, lisaks temalt 5 korvisöötu. Janari Jõesaar toetas omasid 18 ning Tanel Kurbas 10 silmaga. Vastased võitsid kindlalt lauavõitluse (38:29) ning tabasid oluliselt paremini kahepunktiviskeid (34/24 vs 30/13).

Zielona Gora uutest tulijatest on 192 cm pikkune tagamängija Skyler Bowlin kogunud senise kolme mänguga 12,3 punkti ja 4,7 korvisöötu. Kahekohalise keskmise skoorini on jõudnud ka tagamees Kris Richard, kes toonud 10,9 silma, 3,4 lauapalli ja 3,7 söötu.

Värskeim täiendus Adam Smith pole veel debüüti teinud. 28-aastane tagamees asendab Nikkos Pappast, kes võeti Lundbergi asemel, ent rebestas peaaegu kohe kannakõõluse.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles