Kergejõustiku sise-EMil käinud sportlased nakatuvad järjepanu koroonaga (2)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Sportlased kergejõustiku sise-EMil. Pilt on illustreeriv.
Sportlased kergejõustiku sise-EMil. Pilt on illustreeriv. Foto: ADAM WARZAWA/EPA/Scanpix

Kuigi Poolas Torunis toimunud kergejõustiku sise-EMile tõmmati joon alla juba üle-eelmisel nädalal, ületab võistlus koroona tõttu jätkuvalt uudisekünnise. 

Nimelt annab üha enam tiitlivõistlustel käinud sportlasi ja koondisi teada, et nad on nakatunud koroonaviirusega. Rohkem kui ühe inimese haigestumisest on teatanud juba Suurbritannia, Hollandi, Itaalia, Prantsusmaa ja Ukraina koondised.

Haigestunute seas on näiteks ka sise-EMil hõbeda teeninud Itaalia kõrgushüppaja Gianmarco Tamber ja teivashüppes pronksiga leppima pidanud suurfavoriit Holly Bradshaw (Suurbritannia).

Eesti koondis jõudis kodumaale tagasi eelmisel esmaspäeval ning vastavalt siinsetele koroonareeglitele andsid nad esimese proovi siis ning teise seitse päeva hiljem ehk eile. Alaliidu saavutusspordi juht Kristel Berendsen kinnitas Postimehele, et täna hommikul laekunud tulemused olid kõik negatiivsed ehk meie sportlased pääsesid Torunist koroona mõistes puhta nahaga.

Lademes «postiivseid» uudiseid on üha rohkem tähelepanu keskpunkti tõstnud ka briti tõkkesprinteri Tiffany Porteri, kes oli ainus atleet, kes võistleski sise-EMil maskis

«Tegemist on lihtsalt väikese ennetusmeetmega, mis paneb mind ennast natukene mugavamalt tundma. Maski kandmine ei häiri mind jooksu ajal, sest treenin täpselt samamoodi iga päev. Kui olen kodust väljas, kannan alati maski,» kommenteeris 33-aastane Porter otsust väljaandele The Telegraph.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles