Olümpiapiletit jahtiv Kiibus: nii suurte pingete ja ootustega võistlust pole mul varem olnud

Postimees Sport
Copy
Eva-Lotta Kiibus MMil.
Eva-Lotta Kiibus MMil. Foto: Pontus Lundahl/TT/TT NEWS AGENCY/Scanpix

Eesti parim naisüksiksõitja Eva-Lotta Kiibus sai Stockholmis alanud MMil lühikavas 19. koha, pääseb vabakava esitama ning see tähendab ühtlasi järgmise aasta Pekingi olümpia piletile väga lähedale jõudmist.

Olümpiakoht sõltub vabakava tulemustest ning mitte ainult Kiibuse, vaid ka mitme teise riigi sportlaste esitusest. Pole välistatud, et kõik vabakavale pääsenud ongi OM-pileti kindlustanud, ent üks-kaks viimast (23. ja 24. kohale tulijad) võivad sellest ka ilma jääda.

Lühikavas eelviimase grupi viimase uisutajana jääle tulnud Kiibus teenis 59,65 punkti. Tema lühikava rekord on mullu oktoobris Budapestis saavutatud 65,37.

«Kindlasti olen enda üle uhke, et suutsin selle vägagi pingelise olukorraga toime tulla, eesmärk oli 24 hulka tulla ja mitte seda OM-piletit käest ära anda. Muidugi oleksin tahtnud ilusat ja täiesti puhast sõitu, paraku see praegu ei tulnud,» rääkis Kiibus ERRile. 

«Ma arvan, et sellist nii suurte pingete ja ootustega võistlust ei ole mul veel olnud. See oli täiesti uus ja omaette kogemus.»

Treener Anna Levandi lisas Postimehele: ««Stress on siin väga suur ja pinge on õhus. Nägin, et kõik uisutajad olid väga suures stressis, Eva-Lotta pole erand. 

Stressis on nad seetõttu, et pole ammu saanud suurtel võistlustel osaleda. Et nii juhtub, näebki alles siis, kui suuri võistlusi ei ole. Eurooplastel oli viimane suurvõistlus rohkem kui aasta tagasi peetud EM. Täna eksisid suurelt mitmed niisugused uisutajad, kes trennis üldse ei eksi!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles