Blogi ⟩ Eesti lõi taas kaks, kuid kaotusest Valgevene vastu pääsu polnud (7)

Postimees Sport
Copy
Eesti - Valgevene
Eesti - Valgevene Foto: DZIANIS KASTSIUCHENKA/REUTERS/Scanpix

Eesti jalgpallikoondis pidi ka oma teises 2022. aasta MM-valikmängus tunnistama vastase paremust. Valgevene oli koduplatsil meist üle 4:2 (45. (pen), 84. Lisakovitš, 64. Kendõš, 81. Savitski – 31., 55. Anier). Kohtumise käiguga on võimalik pikemalt tutvust teha allolevas blogiaknas, lisaks on võimalik lugeda Postimehe aruannet mängust.  

Enne mängu:

Mängueelse pressikonverentsi üks põletavamaid küsimusi oli, kas Valgevene vastu minnakse nelja- või viiemehelise kaitseliiniga. Reim meie kaarte avama ei soostunud: «Ei taha vastastele eelist anda, sest kõik loevad meediat. Üks plaan on välja valitud ning selles on palju tugevusi, mis võiksid meid mängus aidata,» vastas peatreeneri kohusetäitja.

Kui Eesti koondise teekond Katari MMi suunas algas 2:6 kaotusega Tšehhile, siis Valgevene jaoks on tänane kodumäng valiksarja esimene.

Varasemalt on Eesti ja Valgevene vutiplatsil vastamisi läinud kaheksa korda ning kaalukausid on kergelt sinisärkide poole kaldu (4 võitu, 1 viik, 3 kaotust).

Kui kuus omavahelist duelli jäävad praeguseks juba kauge(ma)sse minevikku, siis kaks tükki pärinevad üle-eelmisest aastast, mil kuuluti samasse EM-valikgruppi. Toona Minskis toimunud mäng lõppes 0:0 viigiga, Tallinnas jäi 2:1 peale Valgevene. 

Eesti koondise koosseis

Väravavahid: Matvei Igonen, Mihkel Aksalu, Karl Andre Vallner

Kaitsjad: Ilja Antonov, Michael Lilander, Märten Kuusk, Henrik Pürg, Maksim Paskotši, Magnus Villota, Martin Kase, Kristo Hussar

Poolkaitsjad ja ründajad: Konstantin Vassiljev, Sander Puri, Henri Anier, Rauno Sappinen, Rauno Alliku, Mark Oliver Roosnupp, Andre Frolov, Markus Poom, Pavel Dõmov, Robert Kirss, Bogdan Vaštšuk, Karl Rudolf Õigus

Valgevene koondise koosseis:

Väravavahid: Aliaksandr Hutar (Shakhtyor Soligorsk), Pavel Pavlyuchenko (Rukh Brest), Anton Chichkan (BATE Borisov)

Kaitsjad: Maksim Bordachev (Torpedo-BelAZ Zhodino), Denis Palyakov (Kairat Almaty), Nikita Naumov (Dinamo Minsk), Roman Yuzepchuk (Rukh Brest), Nikolai Zolotov (Kolos Kovalivka), Aleksandr Pavlovets (FC Rostov)

Poolkaitsjad ja ründajad: Sergei Kisliak (Dinamo Minsk), Igor Stasevich (Shakhtjor Soligorsk) Ivan Maevskiy (Rotor Volgograd), Denis Laptev (Rukh Brest), Pavel Savitskiy (Rukh Brest), Nikolai Signevich (BATE Borisov), Yevgeniy Yablonskiy (BATE Borisov), Yury Kendysh (Shakhtjor Soligorsk), Vitali Lisakovich (Moskva Lokomotiv), Ivan Bakhar (Dinamo Minsk), Maks Ebong (FC Astana), Vladislav Klimovich (Dinamo Minsk), Dmitri Podstrelov (Shakhtjor Soligorsk), Dmitri Antilevskiy (Torpedo-BelAZ Zhodino)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles