Selgusid esimesed detailid kiirkorras WRC-kalendrisse lisatud Akropolise ralli kohta

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Akropolise rallilt on meeldivad mälestused ka Urmo Aaval, kes tuli 2008. aastal seal koos Kuldar Sikuga neljandaks.
Akropolise rallilt on meeldivad mälestused ka Urmo Aaval, kes tuli 2008. aastal seal koos Kuldar Sikuga neljandaks. Foto: LOUISA GOULIAMAKI/AFP/Scanpix

Selle nädala reede selgus, et Akropolise ralli naaseb kaheksa-aastase pausi järel taas WRC-sarja, kui asendab koroonapandeemia tõttu taas ära jäävat Tšiili osavõistlust. 

Hellenite maa võidukihutamine toimub 9.-12. septembrini ning see on tänavuse hooaja kümnes etapp. Ajalooliselt on Akropolise rallit peetud väga karmiks osavõistluseks, kus lagunema kipuvad nii autod (karmide teede tõttu) kui ka mehed (kõrgete temperatuuride tõttu). 

See viimane faktor võiks tänavu olla vähe väiksema osakaaluga, sest tavapärase juuni asemel kihutatakse Kreekas septembris, kui temperatuuripügal enam nii kõrgele ei tõuse. Kuid karmidest teedest sõitjatel pääsu pole, selle garantii korraldajad juba andsid. 

«Peame hoidma oma mainet. Kui me paari nädala pärast oma katsetega lagedale tuleme, siis te näete seda ka ise,» sõnas üks ralli korralduskomitee liikmetest anonüümselt portaalile DirtFish. Lisaks kinnitas ta, et koroona tõttu mingeid allahindluse võidukihutamise osas ei tehta ning sellest tuleb täispikk ralli ehk katseid on vähemalt 300 km jagu.

Viimati kuulus Akropolis MM-kalendrisse 2013. aastal, mil poodiumi kõrgeimale astmele tõusis Jari-Matti Latvala. 2003. aastal näitasid Kreekas parimat minekut Markko Märtin ja Michael Park. See oli ühtlasi duo esimene triumf MM-sarjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles