Hispaania rassismiskandaal jätkub, klubi süüdistab mängijat valetamises

Postimees Sport
Copy
Sündmuste üks initsiaatoreid Juan Cala (vasakul).
Sündmuste üks initsiaatoreid Juan Cala (vasakul). Foto: Maria Jose Segovia/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Hispaania jalgpalli kõrgliigas nädalavahetusel lahvatanud rassismiskandaal jõudis uuele tasemele. Üks osapool nimetab asja tsirkuses, teine süüdistab mängijat valetamises.

Sündmuste käik sai alguse Cadizi ja Valencia vahelises kohtumises, kus Cazidi mängija Juan Cala olevat väidetavalt Valencia kaitsjat Mouctar Diakhabyt rassistlikult solvanud.

Cala ja Cadiz pidasid teisipäeval pressikonverentsi, kus mängija avaldas, et tegemist peab olema arusaamatusega. «On kaks varianti. Kas Diakhaby on selle kõik välja mõelnud või on ta asjadest valesti aru saanud. Kõik ülejäänu on tsirkus,» ütles Cala pressikonverentsil.

Valencia avaldas seejärel ametliku teate, kus avaldas üheselt, et nende klubi Calat ei usu. «Ta lükkas rassistlike kommentaaride süüdistused tagasi. Cala ei kasutanud ära võimalust süü omaks võtta ja mängija ees vabandust paluda. Selle asemel ründas ta Diakhabyt ja teisi Valencia mängijaid.»

Juan Cala.
Juan Cala. Foto: CADIZ CF HANDOUT/EPA/Scanpix

Cala tunnistas, et teda on vahejuhtumi järel ähvardatud. «Olen sotsiaalmeedias saanud igasuguseid ähvardusi. Kui Hispaania liiga kutsub üles koostama rassismi vastast protokolli, olen selle poolt. Minu arvates pole Hispaania jalgpallis rassismi,» lisas Cala.

Sündmused hakkasid hargnema Cadizi ja Valencia kohtumise 29. minutil, kui Diakhaby hakkas ühtäkki Calad platsil taga ajama. Kätte saanuna sõnelesid mängijad pikalt omavahel, pärast mida siirdus Diakhaby otsustavalt riietusruumi: meeskond tema järel. Mõne aja möödudes naasid Valencia jalgpallurid väljakule, ent ilma Diakhabyta, kelle vahetas välja Hugo Guillamon.

Juba mängu ajal hakkasid ringlema kuuldused, justkui olla Cala Diakhabyd rassistlikult solvanud. Mängujärgsel pressikonverentsil sõnas Cadizi peatreener Alvaro Cervera, et Cala kinnitas meeskonnale, et ei solvanud platsil kedagi.

Kohtumise võitis 2:1 Cadiz. Kodumeeskonna avavärava lõi 14. minutil Cala, kuid viis minutit hiljem tõi Kevin Gameiro tabloole viiginumbrid. Cadizi võiduvärav sündis 88. minutil ja selle autoriks oli Marcos Mauro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles