Kas Eesti Antidoping räägib Nabi juhtumis ikka täit tõde? (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Henn Vallimäe (vasakul üleval) ja Paul Keres (vasakul all) jagamas kommentaare Heiki Nabi dopinguteema kohta.
Henn Vallimäe (vasakul üleval) ja Paul Keres (vasakul all) jagamas kommentaare Heiki Nabi dopinguteema kohta. Foto: Fotokollaaž: Tairo Lutter / Konstantin Sednev

Sel teisipäeval tulid jaanuaris positiivse dopinguproovi andnud Heiki Nabi ja tema kaitsja Paul Keres avalikkuse ette, et selgitada, mida on tehtud viimase kahe kuu jooksul. 

Lisaks teatati, et 8. aprillil minnakse avama B-proovi, mille juures viibib ka sportlane. Pressikonverentsil esitati muu hulgas nüanss, et sportlane soovis advokaadi kaudu Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutuselt (EADSE) luba teha Rahvusvahelise Antidopingu Agentuuri (WADA) akrediteeritud Kreischa laboris juuksekarvatest. Just viimase kohta ei räägitud meediale kõige täpsemat juttu ja seda EADSE poolt.

Postimees uuris e-kirjade alusel esitatud fakte ning seal esines vasturääkivusi. ­Eelkõige tekkis probleem Nabi ja tema meeskonna palutud juuksekarva­testiga. Kui varem oli ­EADSE jutust teada, et Nabi kaitsja esitas taotluse küll kolm korda, kuid tegi seda alles 24 tundi või vähem enne pressikonverentsi, siis tegelikult see nii polnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles