Venelannast olümpiapronks laitis rootslannade ideed: 50 km Johaugiga? Ei, aitäh!

Postimees Sport
Copy
Therese Johaug Oberstdorfis toimunud MMi naiste 30 km maratoni finišis.
Therese Johaug Oberstdorfis toimunud MMi naiste 30 km maratoni finišis. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Rootsi murdmaasuusatajad on käinud välja idee, et mehed ja naised võiksid suusavõistlusel sõita sama pikkasid distantse. Mõte on tekitanud vastakaid tundeid ning sõna võttis ka Venemaa suusaäss Julia Stupak, kelle arvates muutuks näiteks 50 km maraton Therese Johaugi osavõtul mõtetuks võistluseks.

«Kas nad teevad nalja? Kui me sõidaksime 50 kilomeetrit, siis seda poleks üldse huvitav vaadata. Neli tundi suusatada? Vabandust, aga see pole mulle mõeldud. Praegu on moes kõiki asju lühemaks teha. Tehke pigem ala telele ja fännidele mugavamaks. Ja 50 kilomeetrit... Eriti koos Therese Johaugiga. Ta edestab teisi 15 minutiga. Pakime lihtsalt asjad kokku ja läheme koju,» ütles Stupak intervjuus Venemaa portaalile Sport24.

26-aastane Stupak on tiitlivõistlustel võitnud kamaluga hõbe- ja pronksmedaleid, kuid poodiumi kõige kõrgemale astmele pole ta veel pääsenud. Pyeongchangi OMil sai ta pronksi sprindis ja 4x5 km teatesõidus. Tänavu toimunud MMil teenis ta koos naiskonnaga teatesõidus hõbeda. Lõppenud MK-hooaja kokkuvõttes tuli Stupak ameeriklanna Jessie Digginsi järel teiseks.

Julia Stupak (endine Belorukova) 2019. aastal Seefeldi MMil, kui võitis Venemaa naiskonnaga 4x5km teatesõidus pronksi.
Julia Stupak (endine Belorukova) 2019. aastal Seefeldi MMil, kui võitis Venemaa naiskonnaga 4x5km teatesõidus pronksi. Foto: Sergei Bobylev/Sergei Bobylev/TASS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles