Jüri Vips: kui õnn pöördub, võin kindlasti F1te jõuda

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool

Vormel 1 sarja pürgiv Jüri Vips usub, et sobivate asjaolude kokkulangemisel peaks tema unistus täituma. 

Eelduseks kuninglikku klassi jõudmiseks on tänavune hooaeg F2s. Esimesel, Bahreinis peetud etapil näitas Hitechi tiimi kuuluv 20-aastane eestlane head kiirust, ent jäi ebaõnne küüsi ning punkte teenida ei õnnestunud. Probleeme oli mitmeid. 

«Paraku ei läinud aga ükski sõit meie soodu ning lõpuks tuleb meil siit minema jalutada null punktiga. Arvan, et sama hästi võinuks ma tegelikult MM-sarja juhtida,» märkis Vips pärast nukrat nädalavahetust.

Järgmine võidukihutamine toimub mai eelviimasel nädalavahetusel Monaco ringrajal. Vaatamata avaetapi jamadele vaatab meie mees tulevikku positiivselt. 

«Mõistagi pean tänavu tulemust tegema. Aga ma ei näe põhjust, miks ma ei peaks selleks võimeline olema. Esimene nädalavahetus tõestas, et püsin kõige kiirematega ühes tempos,» ütles Vips Motorsportile. «Usun, et head tööd jätkates, ja kui õnn pöördub, avaneb mul kindlasti võimalus jõuda F1te.»

Samas tunnistab ta, et kiiret pole kuhugi. «Raske on midagi ette näha. Isegi, kui pean aasta rohkem ootama, pole hullu. Pierre [Gasly] näiteks võitis GP2 ja tegi seejärel veel enne sammu edasi hooaja Super Formulas,» tõi Vips näiteks AlphaTauri F1-tiimi kuuluva 25-aastase prantslase.

«Keeruline on ennustada, milline sõitjateturg tuleval hooajal välja näeb. Raske öelda, kas jõuan F1te järgmisel aastal või millalgi hiljem. Loodetavasti juhtub see järgmisel aastal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles