Dopingupatuselt Veerpalult võetakse tema teenetemärgid (8)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Andrus Veerpalu saamas 2006. aastal president Arnold Rüütlilt Valgetähe I klassi teenetemärki.
Andrus Veerpalu saamas 2006. aastal president Arnold Rüütlilt Valgetähe I klassi teenetemärki. Foto: Peeter Langovits

President Kersti Kaljulaidi otsusega võetakse dopingupatuselt Andrus Veerpalult talle antud kaks riiklikku teenetemärki.

Andrus Veerpalul tuleb tagastada talle 2002. aastal antud Eesti Punase Risti I klassi ja 2006. aastal antud Valgetähe I klassi teenetemärk.

Teenetemärkide seaduse § 13 järgi võib Vabariigi President otsustada teenetemärgi ära võtta, kui inimese hilisem käitumine on olnud niivõrd vääritu, et see välistaks talle teenetemärgi andmise.

***

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) andis kolmapäeval teada, et kaks aastat tagasi Seefeldis toimunud põhja suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaalis vahele jäänud kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu mõisteti viimaks süüdi.

Rahvusvaheline Spordikohus (CAS) mõistis Veerpalu süüdi suures dopinguskeemis osalemises ning talle määrati kaheaastane võistluskeeld, mis aegub 2023. aasta 17. märtsil. Kahekordne olümpiavõitja oli viimane politseioperatsiooni «Aadrilaskmine» käigus vahele jäänud osaline, kellele polnud veel ametlikku karistust määratud.

Otsusest ilmneb, et Veerpalu eksis 2016. aastal välja antud dopingureeglite punkti 2.9 vastu, mis tähendab dopingusüsteemis osalemist, abistamist ja asjade varjamist. Kuna otsust edasi ei kaevatud, jõustus see kohe.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles