Mati Alaver kasutas Andrus Veerpalu dopingukullerina (1)

Postimees Sport
Copy
2009. aasta sportlaste austamisõhtul pälvisid Kristjani-auhinna Andrus Veerpalu (vasakul) ning aasta treeneri trofee võitis Mati Alaver.
2009. aasta sportlaste austamisõhtul pälvisid Kristjani-auhinna Andrus Veerpalu (vasakul) ning aasta treeneri trofee võitis Mati Alaver. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Sel nädalal teatas Rahvusvaheline suusaliit (FIS), et Andrus Veerpalu mõisteti kahe aasta eest lahvatanud dopinguskandaalis süüdi. Rahvusvahelise spordikohtu (CAS) dokumendid kinnitasid, et Veerpalul oli mahhinatsioonides oluline roll.

CASi süüdimõistvast otsusest selgub, et Mati Alaver kasutas Andrus Veerpalu aastal 2016 dopingukullerina, kirjutab Õhtuleht.

Veerpalu seotus dopinguskeemiga oli teada ka varasemalt. 2019. aastal Seefeldi MMil toimunud pressikonverentsil tuli sellega lagedale Karel Tammjärv, hiljem avalikuks tulnud osa Alaveri kohtutoimikutest kinnitasid, et Andrus Veerpalu oli mures, kas poeg Andreas peab vastu, kui tema organismi nii palju uut verd pumbati.

FIS andis kolmapäeval teada, et kaks aastat tagasi Seefeldis toimunud põhja suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaalis vahele jäänud kahekordne olümpiavõitja Andrus Veerpalu mõisteti viimaks süüdi.

Veerpalule määrati kaheaastane võistluskeeld, mis aegub 2023. aasta 17. märtsil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles