Endine Chelsea loots tegi kodumaal rallidebüüdi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Andre Villas-Boas osales koos Ruben Fariaga 2018. aastal ka Dakari kõrberallil.
Andre Villas-Boas osales koos Ruben Fariaga 2018. aastal ka Dakari kõrberallil. Foto: Martin Mejia/AP/Scanpix

Kümme aastat tagasi oli Andre Villas-Boas jalgpallimaailma üks kuumimaid nimesid, kui temast oli just saanud Londoni Chelsea peatreener. Praegu on juhendaja (taas) klubita, kuid see võimaldab tal tegeleda hoopis oma teise armastuse – autoralliga. 

Villas-Boasist sai vaba mees kaks ja pool kuud tagasi, kui ta lahkus erimeelsuste tõttu Marseille'i klubi eesotsast – juhtkond tegi üleminekuid tema eest. Pärast seda pole mees aga niisama käed rüpes istunud, vaid teinud teoks ühe oma lapsepõlveunistuse. 

Nimelt tegi ta möödunud nädalavahetusel oma rallidebüüdi, kui võttis kodumaal osa Vieira do Minho rallist. Ciroen C3 Rally2 masinat ohjanud portugallane platseerus 18 sõitja seas kokkuvõttes 10. kohale. Kaotust võidumees Armindo Araujo'le (Škoda Fabia Rally2 evo) kogunes kuue katsega veidi üle kolme minuti.

Kui n-ö tavapärase ralli mõttes oli see Villas-Boasi esimene katsetus, siis 2018. aastast on tal ette näidata ka midagi palju pöörasemat. Nimelt osales jalgpallitreener toona Dakari kõrberallil, kui finišisse ei jõudnud. Mehe võidukihutamine lõppes toona neljandal katsel, enne seda hoidis ta 41. positsiooni. 

«Võidusõit on mul veres ja olnud mu kirg poisipõlvest saadik,» sõnas Villas-Boas toona võistluse eel. Lummuse allikaks on Villas-Boasi onu Pedro, kes võistles Dakari rallil 1982. ja 1984. aastal ning nakatas juttudega ka vennapoega. 

Muideks, nädalavahetusel Vieira do Minhol osaledes tegi Villas-Boas ka omal moel head. Tema masinal ilutsesid APPACDMi kirjad, tegemist on vaimsete ja puutega inimeste heaoluga tegelev organisatsiooniga Portugalis. 

Kui pärast võistlust uuriti juhendajalt, kas teda võib ka edaspidi Portugali rallidel näha, raputas Villas-Boas pead. «See pole väga kindel. Minu eriala on ikkagi vähe teine,» lausus ta RTP-le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles