Kaugushüppe olümpiavõitja teeb karjääris kannapöörde, et kirjutada enda nimi rasvaselt ajalooraamatutesse

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Greg Rutherford.
Greg Rutherford. Foto: STEFANO RELLANDINI/REUTERS/Scanpix

Greg Rutherfordi nimi võib Eestis olla küll võrdlemisi tundmatu, kuid Suurbritannias teab seda iga tõsisemgi spordisõber. Nimelt on tegemist kaugushüppe olümpiavõitjaga, kes tahab nüüd aga oma nime veelgi rasvasemalt ajalooraamatutesse kirjutada. 

Selle nimel on Rutherford valmis kaugushüppele, mis toonud talle kõige kirkama autasu ka maailma- ja Euroopa meistrivõistlustelt, selja keerama. Õigupoolest on ta valmis selja keerama kogu suveolümpiale ning selle asemel võtnud sihiks järgmise taliolümpia. 

Nimelt liitus Rutherford Suurbritannia bobitiimiga, et tulla esimese britina olümpiavõitjaks nii suve- kui ka taliolümpial. 

«Adun, et paljud peavad seda võimatuks, sest taliolümpiani on jäänud alla aasta. Mina nendega aga ei nõustu. Ma ei tee seda selleks, et lõpetada 25. kohal. Tean, et treeningud saavad olema rasked, kuid tahan võidelda ennast esindusmeeskonda ja seejärel medalile. Olen kindel, et asjade õigel kokkulangemisel on see kõik võimalik. Ka olümpiakuld,» sõnas Rutherford.    

Kuigi britt plaanib tõsimeeli järgmisel kuul Suurbritannia koondisega Gibraltarile treeninglaagrisse minna, on tema jutul siiski kerge klausel juures. 

Nimelt pole tegemist esimese korraga, kui ta säärast alavahetus-juttu räägib. 2018. aastal andis Rutherford mõista, et tahab ennast peagi proovile panna trekisõidus. 

«See on üks sellistest spordialadest, kus ma ei tea, kas ma olen hea või mitte. Võib-olla olen suurepärane aga võib-olla täiesti kohutav. Ma sõidan rattaga väga palju, kuid enamasti olen sõitnud maastikul,» lausus mees toona. «Ma olen olnud alati hea, kui on vaja olla kiire või jõuline. See on ka põhjus, miks ma kaugushüppaja olin. Ma ei karda kukkumisi, nii et miks mitte proovida midagi uut pärast karjääri lõpetamist?»

Rutherford pole aga esimene sportlane, kes üritanud pärast ühel alal tippu jõudmist siirduda bobikelgu-leeri. Samamoodi on talitanud näiteks ka endine tõkkesprindi maailmameister Lolo Jones, kes krooniti tänavu veebruaris bobikelgutamises ka ilmatšempioniks

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles