Taaramäe ja Kangert stardivad Girol

Postimees Sport
Copy
Tanel Kangert (paremal) ja Rein Taaramäe.
Tanel Kangert (paremal) ja Rein Taaramäe. Foto: Mihkel Maripuu

Praeguse seisuga saab aasta esimesel suurtuuril Giro d'Italial kaasa elada kahele Eesti ratturile: Rein Taaramäele (Intermarché-Wanty Gobert Matériaux) ja Tanel Kangertile (Team BikeExchange).

8. mail Torinos algaval võidusõidul on esialgse ülesandmise põhjal Taaramäe tiimikaaslasteks Jan Hirt, Quinten Hermans, Andrea Pasqualon, Riccardo Minali, Simone Petilli ja Louis Meintjes. Kangerti kõrval esindavad Team BikeExchange'i Simon Yates, Esteban Chaves, Mikel Nieve, Sam Bewley, Callum Scotson, Cameron Meyer ja Nick Schultz, kirjutab spordipartner.

Itaalia velotuur kestab 8.-30. maini. Taaramäe alustab teisipäeval proloogist ja viiest etapist koosnevat Romandia velotuuri.

Möödunud hooajal Austraalia meeskonna Team BikeExchange'iga liitunud Kangert avaldas jaanuaris, et käis operatsioonil ning järelejäänud aastad tippspordis ei tohiks kahtluse all olla. Ta käis eelmise aasta lõpus õhtul jooksmas ja tundis, et midagi on valesti. «Üks samm tundus käest minevat, teisel sammul sähvis põlves juba välk ja kolmandal korral sama jalga toetades peatusin momentaalselt, sest oleks nagu nähtamatu seinaga põrkunud,» kirjutas mees oma blogis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles