Poksitšempion on valmis meistrivöö mängu panema, et Tysoniga vastamisi minna

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Mike Tyson.
Mike Tyson. Foto: Joe Scarnici/USA TODAY Sports

Eesti keeles on ilus ütlus: meest sõnast, härga sarvist. Kui seda järgida, siis avaneb vanameister Mike Tysonil varsti võimalust poksida meistrivöö peale. 

Nimelt hõikas praegune WBA tšempion Trevor Bryan välja, et ta soovib raudse Mike'iga ringis vastamisi minna. 

«Tooge mulle vastu Anthony Joshua ja Tyson Fury. Kavatsen neilt mõlemalt vööd endale haarata ja tõusta raskekaalu absoluutseks tšempioniks. Ma kavatsen isegi raudsele Mike Tysonile anda võimaluse mult tiitlit ära võtta. Ma olen kõigeks valmis, andke mulle ainult vastaseid,» vahendab World Boxing News jaanuaris Bermane Stiverne'i alistanud ja nõnda WBA meistrivöö enda valgusesse saanud Bryani sõnu.

«Kavatsen Tysonile vastu astuda soojenduseks ja seejärel kavatsen samal õhtul võidelda kas Joshua või Furyga,» kuulutas lõvikonservi hauganud ameeriklane.

Mullu novembris aastatepikkuse pausi järel ringi astunud ning sõumatšis Roy Jones juunioriga viigistanud Tyson pole 31-aastasele Bryanile veel vastanud. Näiliselt tundub aga, et vastastest kunagisel poksiässal puudust ei tule, sest teiste plaanide kohaselt kavatseb ta septembris ringis vastamisi minna Lennox Lewisega.

Poksimaailma neli tähtsat vööd.
Poksimaailma neli tähtsat vööd. Foto: Postimees

Absoluutsed tšempionid

Poksimaailma absoluutseks tšempioniks peetakse nahkkindameest, kelle käes on kõik tähtsamad vööd. Praegu, mil sääraseid tiitleid on neli (IBF, WBC, WBA ja WBO), pole keegi troonile tõusnud.

Kolme meistrivöö ajastul (1983–2007) on raskekaalus nähtud viit absoluutset tšempionit: Mike Tyson (1987), James Douglas (1990), Evander Holyfield (1990), Riddick Bowe (1992) ja Lennox Lewis (1999). Varasemast kahe-vöö-perioodist võib leida veel 18 tšempionit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles