Rassistliku tooniga sõnum maksis Saksamaa koondise legendile töökoha (2)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Jens Lehmann.
Jens Lehmann. Foto: imago images/Ulrich Hufnagel/Scanpix

Saksamaa jalgpallikoondise kauane puurivaht Jens Lehmann saatis teisipäeva õhtul välja rassistliku tooniga tekstisõnumi, mis ta elu pea peale pööras. 

Saksamaa vutisõbrad olid teisipäeva õhtul parasjagu lõpetanud Manchester City ja PSG mängu nautimise, kui Sky Sports Germany ekspertkommentaator Dennis Aogo paiskas ühismeediasse kuvatõmmise vestlusest, kus Lehmann küsib talt, kas Aogo aitab Sky Sportsil täita mustanahaliste kvooti? 

«See sõnum polnud ilmselt mõeldud mulle,» lisas Aogo omalt poolt. 

Juba järgmisel hommikul saatis Lehmann välja avaliku vabanduse ning selgitas, et sõnumist jäi vale mulje. «Endise koondislasena on Aogo väga tark ekspert ja ta on Sky meeskonda hea täiendus,» selgitas puurilukk.

Sky Sports Germany jaoks sellest aga ei piisanud ning nemad teatasid resoluutselt, et sageli neil külas käinud Lehmann nende stuudios enam eksperdina tööd ei saa. 

Nagu sellest veel vähe oleks, lõpetas Lehmanniga lepingu ka investeerimisfirma Tennor, kus puurivaht tegutses konsultandina. Samamoodi pole väravavahil enam kohta Bundesliga klubi Berliini Hertha juhatuses. 

Lehmann jõudis karjääri jooksul esindada Saksmaa koondis 61 kohtumises. Oma klubikarjääri jooksul kandis ta Schalke, AC Milani, Dortmundi Borussia, Arsenali ja Stuttgardi särki ning tema auhinnakapist võib leida nii Itaalia, Saksamaa kui ka Inglismaa meistritiitli. 

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles