Bottas selgitas, miks ta kohe Mercedese tiimikäsule ei allunud

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Lewis Hamilton saamas viimaks Valtteri Bottasest mööda.
Lewis Hamilton saamas viimaks Valtteri Bottasest mööda. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix

15 ringi enne Hispaania GP lõppu andis võistkond Valtteri Bottasele teada, et kohe-kohe ilmub tema tahavaatepeeglisse tiimikaaslane Lewis Hamilton, kes on rajal «teistsuguse strateegiaga». Ehk maakeeli käskis Mercedes soomlasel heaga koomale tõmmata.

Bottas seda ka tegi, kuid alles ring hiljem, kui Hamilton ennast ise ühes kurvis jõuga mööda pressis. Ehk tegelikult polnud soomlane üldse aldis võistkonna korraldustele alluma.

Pärast sõitu sellele intsidendile tiimi tallis tähelepanu ei pööratud, sest oli ju Mercedese valitud taktika aidanud Hamiltoni äsja mesimagusa triumfini. Ent ajakirjanikud otsustasid selle kohta siiski pärida. 

«Jah, ma võinuks tema (Hamiltoni – toim) ka varem mööda lasta,» alustas kolmandaks tulnud Bottas küsimusele vastamist, «aga ka mina olin sel hetkel võidu sõitmas. Ma kalkuleerin sellised käigud alati enne läbi. Mina üritasin sel hetkel suurendada vahet Charlesiga [neljandal kohal sõitnud Ferrari sõitja Charles Leclerc], et mul oleks võimalik veel korra boksis käia ja kiireimat ringiaega minna püüdma.

Ma keskendusin enda võidusõidule. Mulle öeldi küll, et ma ei hoiaks Hamiltoni liiga palju kinni, aga nagu ma ütlesin: mul oli oma sõit sõita. Ma ei ole siin, et inimesi endast niisama mööda lasta. Olen siin, et võidu sõita,» kostis soomlane pressikonverentsil.

Hamilton kuulas seda kõike põnevusega, sest tunnistas mõned sekundid hiljem, et ta polnud säärasest tiimikorraldusest teadlik. «Ma ausalt öeldes ei teadnud, et ta sai sellise korralduse. Seega omast arust läksingi mina temast mööda sõitma. Ja see on minu meelest ka täiesti okei: eriti sellises hooaja faasis,» lausus britt. 

Mercedese tiimipealik Toto Wolff sõnas, et ta mõistab Bottase frustratsiooni, kuid ei peatu asjal pikemalt, kuivõrd soomlase kerge vastupunnimine ei mõjutanud meeskonna üldist tulemust. «Võidusõitjatel on omad instinktid. Muidugi soovinuks ma, kuna Lewis oli rajal teise strateegiaga, et see möödasõit toimunuks kiiremini. Aga lõppude lõpuks õnnestus meil saada soovitud tulemus ja ma oskan Valtteri pahameelega väga hästi samastuda. Kui see maksnuks meile võidu, oleksin ma ilmselt tema suunas kriitilisem, aga praegu lõppes kõik hästi ja meil kõigil on siit midagi õppida.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles