Endine Kalev/Cramo mängumees jäi pärast Meistrite liiga triumfi Venemaale lõksu

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Maksim Salaš tunamullu Kalev/Cramo särgis.
Maksim Salaš tunamullu Kalev/Cramo särgis. Foto: Sander Ilvest

Pühapäeval selgitati Venemaal Nižni Novgorodis tänavuse korvpalli Meistrite liiga võitja. Kaheksa võistkonna osalusel toimunud finaalturniiril saatis edu Hispaania klubi Burgost. 

Ka eelmisel aastal Meistrite liigas võidutsenud Burgos alistas esikohamatšis Türgi võistkonna Karsiyaka 64:59. Finaali kõige väärtuslikuma mängija auhinna napsas endale brasiillane Vitor Benite, kes viskas türklaste vastu 15 punkti. 

Kohtumise tipphetked:

Brasiillane ei hoidnud pärast triumfi ajakirjanikega suheldes ka enda emotsioone tagasi. «Loodan, et keegi võtab lennukisse viina: peame selllist triumfi tähistama! Pealegi, oleme ju Venemaal. Ma ei hakka ütlema, kui palju ma joon, aga kindlasti loen mõnele nooremale tiimikaaslasele sõnad peale, et nad oleks valmis Burgosesse tagasi jõudes minu eest hoolitsema, kui ma ei tea, kus ma siis olen,» vahendas portaal Eurohoops brasiillase sõnu. 

Veidi hiljem andis sama portaal teada, et üks Burgose mängumees Maksim Salaš jäi tagasilennult aga maha. Nimelt andis varasemalt ka Kalev/Cramos pallinud valgevenelase pass riigist lahkudes väiksemat sorti alarmi, mis oli seotud tema armeekohustusega, millest ta peaks olema profisportlasena aga vabastatud. 

Klubi üritas küll kohapeal probleemi lahendada, kuid esialgu sellest asja ei saanud ning nõnda tuli Salašil tagasi hotelli minna. Samal ajal kui ülejäänud tiimikaaslased lennukisse tähistama siirdusid.   

Muideks, Burgose klubil on seos ka Eesti korvpalliga. Nimelt on nende näol tegemist Kristian Kullamäe leivaisaga, kuid praegu viibib eestlane laenul Hispaania esiliigas play-off'i pääsenud Palmas. Esialgsete plaanide kohaselt peaks Kullamäe järgmisest hooajast kandma juba Burgose särgi.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles