Pundi käe all Eesti meistriks tulnud Keel: kas me hakkame haudu lahti kaevama? (9)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Avo Keel
Avo Keel Foto: Tairo Lutter

Eesti Treenerite Liit saatis eile välja pressiteate, kus toodi välja, et teenekas võrkpallitreener Raimund Pundi väärkohtles aastaid lapsi. Postimees uuris seepeale Pundi omaaegselt hoolealuselt, kuidas nemad uudist kuuldes reageerisid või kas see tuli neile üldse üllatusena.

Eesti meeste võrkpallikoondise endine peatreener, praegu Pärnu VK ja Läti rahvusesinduse eesotsas tegutsev Avo Keel lõpetas Tallinna Spordiinternaatkooli (TSIK), kus Pundi kaua töötas, 1981. aastal ning pärast seda mängis ta Pundi käe all veel ka Tallinna Autobussikoondise ridades, kellega tuldi 82. aastal ka Eesti meistriks.

Ehk Keelel oli pikk ja põhjalik kokkupuude Pundiga, kuid temagi sõnab nüüd, et säärased väärkohtlemise jutud on jahmatavad. «Me kõik teadsime, mis kombed Pundil olid. Ta oli omasooihar. Seda teadis nii võrkpalliringkond kui ka TSIK või nagu Treenerite liidu pressiteatest sai lugeda, siis «tuhandeid inimesi». Aga mina pole kuulnud ühtegi fakti ega seika, kus ta oleks kedagi seksuaalselt ära kasutanud,» lausub juhendaja esimese asjana.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles