Bryanti surmaga lõppenud õnnetusel häbitult käitunud päästjaid ähvardab vallandamine

Postimees Sport
Copy
Los Angelese tuletõrjuja. Foto on illustratiivne.
Los Angelese tuletõrjuja. Foto on illustratiivne. Foto: Ringo H.W. Chiu/AP/Scanpix

Eelmise aasta jaanuaris korvpallur Kobe Bryanti surmaga lõppenud kopteriõnnetuse toimumispaigas fotosid teinud ja neid sõpradega jaganud tuletõrjujaid ähvardab vallandamine.

Bryanti, tema tütre Gianna ja veel seitsme inimese surmaga lõppenud õnnetuse põhjustas kehvades ilmastikuoludes tehtud kopteripiloodi viga. Nüüd on Bryanti lesk Vanessa esitanud kohtusse kaebuse, kus süüdistab tuletõrjujaid nende privaatsuse rikkumises.

Sündmuspaigale saabunud päästjatest kaks tegi õnnetuspaigast fotosid, jagasid neid kolleegiga ning näitasid ka teistele sõpradele. Kuigi on selgusetu, kas need samad mehed töötavad jätkuvalt samas tuletõrjedepoos, siis on kohtudokumentide alusel neile saadetud hoiatuskiri.

Tuletõrje pressiesindaja keeldus kommentaaridest, samas kaitsja advokaadid on tõstatanud küsimuse, kas Bryanti õnnetuspaigast jagatud fotode põhjal on üldse õigust kohtuasjaks, sest pilte ei jagatud avalikult, vaid näidati vaid oma sõpradele.

Mullu septembris kaebas Bryanti lesk Vanessa kohtusse Los Angelese šerifid, kes õnnetuspaigalt tehtud fotosid avalikult jagasid. Kusjuures needki jäädvustused polnud uurimisega seotud ning tehti puhtalt oma tarbeks.

Kuigi traagilisest päevast on möödunud üsna palju aega, pole endiselt juttu mingisugusest hauarahust. Aasta alguses oli väljaande Blicki andmetel laual üheksa juhtumit puudutavat kohtuasja, millega seotud kokku 35 advokaati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles